Mesec mode, kakav smo do sada poznavali za sezonu proleće/leto 2022, nudi sve vrste buđenja sveta - estetsko, socijalno angažovano, i ono vrlo lično.

Glavni modni utisak za ovu sezonu? Otkrivanje kože i seksipil kao večna inspiracija brendovima; Miu Miu i Prada doživeli su novo rađanje, a u eru diska & klabinga uvode nas Fendi i Saint Laurent.

Za Chanel, leto 2022. vratiće nas na razigrane modne piste 80-ih i podsetiti šta predstavlja ova ikonična francuska kuća od svojih korena - modu u njenom punom značenju.

Od trenutka kada se pojavio prvi look - beli kupaći kostim sa izrezom, dugim Chanel ogrlicama i velikim sunčanim naočarima, znali smo da se kreativna direktorka Virginie Viard poziva na zlatno doba u modi. Modeli su smelo koračali po izdignutoj pisti, okretali se, prevrtali kosu, koketirali sa fotografima, praveći show.

Sa lakoćom energije modela, došla je i lakoća odeće. Kupaći kostimi ukrašeni jednobojnim Chanel monogramima otvorili su reviju, nakon čega je usledilo crno štepano odelo sa metalnim dodacima, a zatim i niz letnjih lepršavih haljina sa i dvodelnih kompleta trikotaže. Logomanija na pastelnim haljinama naterale su nas da pomislimo na Karlove kolekcije 80-ih, dok je grupa nekih od najistaknutijih supermodela nosila velika, šarena leptir krila od crnog šifona. I da, tu su šljokice, koža, zlato, lak... možda i previše svega za Chanel na koji smo inače navikli.

''Uvek volim da imam nešto romantično. Dodir misterije" poverila se Virginie u saopštenju za javnost. ''Karl Lagerfeld je sam fotografisao kampanje Chanela. Danas pozivam fotografe. Volim način na koji oni vide Chanel. Podržavaju me i inspirišu". Dvojac Inez i Vinoodh potpisali su slike za ovu kolekciju, uključujući pet filmova sa ključnim Chanelovim ambasadorkama od kojih svaka drži kameru. ''To je magičan predmet i seksi gest koji izaziva toliko uspomena. Obožavala sam zvuk bliceva na revijama osamdesetih, kada su modeli bili na podignutoj pisti. Htela sam da oživim tu emociju" dodaje.

U galeriji pogledajte Chanel reviju za proleće/leto 2022.

Profimedia Pogledajte najbolja modna izdanja sa piste!