Kakav modni izbor pravi moderna mlada? Sopstveni, naravno. Bez ikakavih tradicionalnih stega.

A kakve modne izbore dizajnira Jacquemus? Upravo takve.

Oni koji ga prate, znaju da je redak primer kako se samostalno probija put u svetu mode, te kreira savremen i kreativan sadržaj koji zaista govori jezikom svih nas, bez obzira na godine, stalež, seksualnost ili naciju.

(Ne)predvidivo, i ovog puta je otišao korak dalje u prezentaciji svoje revije, i to za kolekciju jesen/zima 2022. pod nazivom Le Papier, a koja je predstavljena u kamenolomu kristala soli u Camargue parku u Arlu, na kraju muške nedelje mode u Parizu.

Većinu vremena se čini kao da je to Jacquemus svet i mi samo živimo u njemu. Činjenice da se gomila kupaca, urednika, stilista i blogera uputila na jug Francuske kako bi videla njegove modele koji koračaju po pisti uklesanoj u stenovitim, slanim brdima, samo govori u prilog tome da je svet, s razlogom, opsednut njegovim likom i delom. 

O da, tu su bili Victoria Beckham, Vincent Cassel, Tina Kunakey i mnoga druga slavna imena.

Victoria Beckham na Jacquemus reviji.
Profimedia 

Vincent Cassel i Tina Kunakey na Jacquemus reviji.
Profimedia 

Ove sezone, dizajner se na trenutak odvojio od svojih sjajnih ružičastih, puter žutih i dubokih azurnih boja, i fokusirao svoju pažnju na izrazito belu, bež, zemljano zelenu i braon. Ako bi se neko venčao na Mesecu, naučnofantastični mlada i mladoženja bi izgledali ovako: za nju - krem haljina paperjastog kroja ukrašena transparentnim laticama ruže, koje je nosila Adut Akech; za njega, crna trenerka sa velom koji je pričvršćen za ramena. Nike komadi su takođe - patike, puff jakne i šortsevi, kao produkt Jacquemus kolaboracije sa ovim brendom.

U galeriji pogledajte najlepše lookove sa revije. 

Profimedia Pogledajte najnoviju kolekciju.