Na popularnom Pinterestu možete naći listu najpoželjnijih venčanica za 2023. godina, a na kojima se nalaze modeli u rangu od 33e do 12.000 evra i u nizu zanosnih krojeva i dezena. Naravno, u pitanju su uglavnom dizajnerske kreacije, ali mogu vam poslužiti kao inspiracija za osmišljavanje svoje savršene venčanice.

Sudeći prema njihovim podacima, u trendu su nekonvencionalni i glamurozni modeli. Inspirisani Verom Wang, tu su modeli u crnoj boji, 3D motivi i svetlucavi materijali, a o kojih se deset najpoželjnijih venčanica radi – uverite se i sami.

Najskuplji model: 12.000 evra

Na drugom kraju raspona cena nalazi se oličenje glamura o kakvom sanjaju mnoge neveste.

Model Rhea sa potpisom Vivienne Westwood je očaravajuće ženstvena sa jednom spuštenom naramenicom i elegantnim, raskošnim materijalom koji oduzima dah. Nažalost, cena od 12.000 evra ostavlja bez daha.

Po malo pristupačnijoj ceni od 5.200 evra, na listi se nalazi Freya, još jedna zapanjujuća kreacija poznatog brenda koja se ističe spuštenim dugim rukavima od tila i uskim krojem koji slavi ženstvenu siluetu.

Venčanice sa šljokicama

Među deset najpopularnijih venčanica izdvojilo se nekoliko modela sa šljokicama, što nimalo ne čudi s obzirom n to da su haljine sa ovim detaljem, u poslednje vreme, među najčešćim izborima holivudskih zvezda za crveni tepih.

Na Pinterestu se istakao model Miranda s potpisom Olivije Bottege, koji karakteriše zavodljiv visoki bočni izrez, a dizajnerka donosi i izazovan model Ella s puf rukavima i dubokim dekolteom.

Dodatkom šljokica i raskošnim dizajnom ističe se tzv. venčanica u stilu Barbie D&D Clothinga, izrađena od bogate čipke ukrašena spuštenim rukavima i zanosnim velom.

Najpovoljniji model: 33 evra

Rihoasova haljina Cami naborane teksture postala je jedan od najvećih hitova među budućim nevestama jer njen elegantan dizajn i željena bela boja savršeno odgovaraju potrebama venčanice, a dostupna je za samo 33 evra!

Nekonvencionalan dizajn

Mlade koje su u potrazi za nečim malo manje konvencionalnim mogla bi oduševiti pojava crnih venčanica na listi najpopularnijih. Cocomelody potpisuje trenutno najpoželjniji model ove vrste, model Carmen izrađen od tila, zanosnog A kroja i čipkastih detalja pomešanih s neizbežnim šljokicama.

Tu je i intrigantna venčanica Hayley brenda Dreamers & Lovers šarmantnog boho stila, čiji je dizajn otvorenih leđa i prozračne čipke kao stvoren za letnja venčanja!

Isto tako, među originalnijim dizajnima našla se venčanica Luca s potpisom Liz Martinez. Reč je o komadu nude elemenata i dojmljivih trakica sa zanimljivom opcijom jednostavnog uklanjanja elegantnog dugačkog donjeg dela, usled čega vam na raspolaganju ostaje mini haljina prilagođena zabavi do ranih jutarnjih sati.

Bezvremenska elegancija

Naravno, popis najpoželjnijih venčanica nemoguće je zaključiti bez barem jednog večnog klasika koji odiše glamurom, a upravo takav je model Jacqueline Olivije Bottege jer pleni pažnju dužinom, besprekornim linijama i elegantnim spuštenim rukavima.

Izvor: tportal.hr