Brad Pitt je ovog leta bio i više nego zauzet promocijom novog filma Bullet Train — možda ste ga videli u fantastičnoj lanenoj suknji na crvenom tepihu. Međutim, iza kulisa, glumac je tiho radio na novom projektu: dizajnirao je modnu liniju.

Naime, Brad je suosnivač i dizajner nove luksuzne linije kašmira pod nazivom God's True Cashmere, zajedno sa bliskom prijateljicom Sat Hari, dizajnerkom nakita i holističkom učiteljkom. Njihova nova kolekcija od danas je zvanično u prodaji u robnoj kući Selfridges

Priča o poreklu God's True Cashmere brenda — koji je pušten 2019, ali je počeo da prodaje proizvode 2020 — nije tipična. „Jednog utorka sanjala sam da je Brad stajao ispred mene dok ga je oblačio stilista“, kaže Sat Hari. „Nosio je zeleni kašmir i rekao mi je: 'Treba mi više zelenog i mekoće u životu'. To sam mu ispričala nekoliko dana kasnije, a on je rekao: 'To je čudno, jer sam tog dana rekao svom stilisti da želim više zelenog kašmira i mekoće u svom životu“. Par je to shvatio kao znak i odlučio da uđe u posao zajedno. „Počeli smo da se zabavljamo i širimo ideju“, ispričao je Brad za Vogue.

 Linija je evoluirala u luksuznu ponudu komada od 100% organskog kašmira, napravljenih u Italiji, sa predivom koja potiče sa različitih etičkih farmi koza. „Voleli bismo da imamo sopstvene farme koza [jednog dana]“, kaže Sat Hari.

Komadi uključuju trenerke i košulje na dugmad; ove druge, u raznim kariranim bojama i dezenima, postale su njihova prepoznatljiva ponuda. „To može biti vaša glavna košulja za putovanje ili nešto što želite da obučete tokom hladne nedelje“, kaže Pitt. Fokus ovog dua na kašmir bazira se na osećaju mekoće kojem teže.

„Odrastala sam u Indiji i stvarno volim [kašmir] pašmine“, kaže Sat Hari. „Smatram da je ta mekoća zaista utešna. Kada se umotam u nju, osećam se ušuškano”.Pitt dodaje da je to osnovni element garderobe za ljude svih polova, uzrasta i veličina. „[Kašmir] ima eleganciju, kvalitet i udobnost“, kaže on. „To je takođe nešto što možete da zadržite za ceo život - nešto što možete ostaviti nekome u nasledstvo”.

 Brad Pitt, koji je u poslednje vreme imao neke od svojih najsmelijih stilskih izbora, rušeći stereotipe o muškom oblačenju, slaže se da moda ne bi trebala da bude vezana za pol. „Kažem samo da nosite ono što čini da se osećate dobro. Šta god da vam se čini zabavnim, obucite i uživajte“