Početak rada Fondacije „Angelina“, kao i 16 haljina najpoznatijih domaćih modnih dizajnera rađenih po skicama Angeline Aćimović, tragično nastradale devojčice 3. maja 2023. u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, predstavljeno je sinoć na svečanom događaju u Sava Centru.

Izrađene haljine deo su inicijative Fondacije koju je osnovala porodica Aćimović, sa ciljem očuvanja sećanja na njihovu ćerku Angelinu, ali i sve žrtve nastradale u Ribnikaru, Duboni i Malom Orašju.

Fondacija Angelina Press_2_4.jpg
WARP Studio 

Ovim povodom na svečanosti su prikazane i dve haljine prestižne francuske modne kuće Dior, specijalno kreirane za ovu priliku. Podršku porodici pružili su i modni dizajneri: Igor Todorović, Dragana Ognjenović, Bata Spasojević, Stefan Đoković, Aleksandar Zabunović, Iva Bataković, Svetlana Jaćović, Marija Tarlać, Ivana Davidović, Ines Janković, Sofija Milošević, Mina Krstić, Katarina Jovanović, Jelena Filipović, Sanja Perić i Melina Džinović (Hamel).

Fondacija Angelina Press_2_1.jpg
WARP Studio 

„Iako je naša tuga neizreciva, sinoć smo uspeli svi zajedno da prizovemo svetlost koju je Angelina, kao i svi njeni drugari, donela u naše živote. Njen osmeh, radost i neizmerna ljubav nastaviće da nas inspirišu i podsećaju na lepotu koju je pružala svuda gde je kročila. Ispunjeni smo što će izložene haljine ostati trajni simbol njenog neizmernog talenta i posebnog umetničkog senzibiliteta i duboko zahvalni svim ljudima koji su nam pomogli i koji nam stalno pružaju ruku podrške“,izjavio je Anđelko Aćimović, Angelinin otac.

Fondacija Angelina Press_2_19.jpg
WARP Studio 

Haljine će od danas biti izložene u poslovnom delu u šoping zoni Sava Centra (ulaz Sava Centar Business), a svi koji budu želeli da podrže misiju fondacije, imaju mogućnost da ih kupe. Cena pojedinačne haljine je 800 evra, a sva sredstva biće usmerena u dalje aktivnosti fondacije.

Fondacija „Angelina“ usmeriće svoj budući rad na čuvanje uspomena na žrtve i nastojati da utiče na sprečavanje destruktivnih pojava u društvu, negovanjem vrednosti porodice, zajedništva i vaspitanja. Njen rad biće zasnovan na prikupljanju donacija, sponzorstava, dobrovoljnih priloga i poklona.

Više fotografija pogledajte u galeriji.

WARP Studio Pogledajte kreacije koje su izrađene po skicama Angeline Aćimović.