Složićemo se da je moda dobila novu dimenziju od kada je ceo svet postao redovan pratilac i korisnik društvenih mreža. Više modu ne kroje samo dizajneri već i street style zvezde, lčnosti iz svih sfera javnog života i nova lica modelinga koja imaju preko nekoliko miliona pratilaca i fanova!

Upravo zbog opsednutosti društvenim mrežama, i to najviše Instagramom, dešava se da nove kreacije budu već viđene pre samog prikazivanja, pa je na revijama akcenat stavljen na atmosferi, prvom redu i svemu onome što se dešava na ulicama, famoznom street style-u.

Šta nam je potrebno?

Da probudimo onu umetničku notu i više obraćamo pažnju na ono što dizajneri stvaraju. Zato je važno isticati njihova mišljenja, ono što ih je inspirisalo i poruku koju su želeli svojim radom da pošalju svetu.

O jesenjim kolekcija i stilu nakon revija:

Karl Lagerfeld za Fendi

“Promene su normlana stvar. Ne možete jednostavno da zanemarite tu tendenciju i nikada ne znate svoj posao. Zašto? Zato što uvek morate nastaviti da učite, ako ne postupite tako, završićete ili na groblju ili na tavanu u mraku!”

Foto: Instagram / @fendi

Denma Gvasalia za Balenciagu

“Otišao sam prvo u arhivu, jer sam zaista želeo da shvatim metod rada Cristobala Balenciage. Veza između garderobe i tela i divljenje ženi tog vremena bio je pravi izazov prilagoditi dnašnjici. Našao sam slike dece na ulicama Njujorka kojima su date couture fotografije, a oni su morali da prekopiraju poze sa slika. Upravo je to bila najznačajnija slika mog istraživanja- želeo sam da taj stav njujorške dece spojim sa početkom Balenciage, da ono što je Cristobal zastupao modernizujem i prenesem današnjem svetu.”

Foto: Instagram / @zander_z

Stella McCartney

“Oduvek sam htela da kreiram odeću koja će žene naučiti da više vole sebe. Psihološka strana nošenja odeće je ono što me pokreće! Kada kreiram odeću uvek osmišljavam kreacije koje bih i ja nosila. Znate, kada šetate u talasastim pantalonama i ravnim cipelama, to je jedno osećanje, dok je šetanje u štiklama potpuni drugo, i ja upravo ti želim da prikažem.”

Foto: Profimedia

Rick Owens

“Iako sam do sada radio revije koje su prikazivale razne intimne delove tela, želeo sam tu intimnost da podignem na viši nivo. Sveo sam garderobu na sebe, a drapiranje je ispalo skoro kao moj rukopis, pa tako odeća govori jednim specifičnim, jedinstvenim jezikom koji oslikava mene. Ovog puta je verovatno sav taj govor bio nežniji, lepši i optimističniji, a same kreacije i frizure su oslikavale moju polaznu ideju gde se jedinka spaja sa svetom, a svet sa večnošću, izjednačavajući čoveka sa univerzumom o čemu je verovatno svako od nas nekada razmišljao.”

Foto: en.ozonweb.com

Victoria Beckham

“Kolekcija je refleksija evolucije mog sopstvenog stila. Ima komada koje sam nosila, a želela da preradim, recimo, na primer, korseti. Dodajući odeći dnevnu notu gde je akcenat na silueti tela, stvorila sam garderobu koju upravo ja, kao žena, volim da nosim .”

Foto: Instagram / @victoriabeckham

Michael Kors

“Pravila su se toliko promenila, a to sam shvatio pošto sam stvarajući novu kolekciju postavio sebi pitanje: Kako biti stylish, kada prolećne boje dominiraju zimskim kolekcijama, nosi se tvid sa cvetnim motivima, metalik i štikle preko dana, a baletanke za noć bez ikakvih večernjih i dugih haljina? Odgovor je da morate da upoznate sebe i da ta pravila prilagodite sebi, svom senzibilitetu. Tu leži sva mudrost!”

Foto: Profimedia

Jeremy Scott za Moschino

“Razmišljao sam o dešavanjima u Firenci davne 1497. kada su se masovno spaljivale stvari koje su oslikavale luksuz i bogatstvo: raskošne haljine, šminka, nameštaj i muzički instrumenti. Želeo sam da tu vatru prensem bukvalno i na kolekciju i da joj dodam bajkerski šik. Nisam to video kao spoj sadašnjosti i prošlosti. Za mene je to bila slika straha kojeg u današnjem svetu ima možda previše. Možda reagujem na svoje okruženje ali u isto vreme želim i da se zabavim u njemu.”

Foto: Instagram / @itsjeremyscott

Priredila: Milana Bulatović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija