Neki od njih su radili tiho, iza scene i dopuštali da ih dela koja stvaraju predstavljaju.

Drugi su pak od svog ličnog imena izradili multimilionske brendove i dali temelj najprestižnijim modnim kućama današnjice.

Carlo Benetton i Gilberto Benetton

Braća koja su 1965. osnovala brend Benetton zajedno sa još jednim bratom i sestrom, napustila su ovaj svet u razmaku od samo nekoliko meseci. Carlo u julu, a Gilberto u oktobru.

Postali su milijarderi zahvaljujući kompaniji koja je poznata po garderobi vedrih boja i reklamnim kampanjama koje su izazvale brojne kontroverze jer su se fokusirale na goruće socio-političke teme poput AIDS-a i rasnih odnosa.

Lucy Birley

Model i stilista, prisutna na londonskoj umetničkoj sceni od kraja 70-ih, nakratko se pojavila na "Avalon" albumu benda Roxy Music, da bi zatim zauzela vodeću ulogu kao partner glavnog pevača, Bryana Ferryja, sa kojim je dobila četiri sina.

Nakon razvoda od Ferry sa kojim je bila od 1982. do 2003. godine Lucy se udala za političara i biznismena Robina Birley.   

Rick Genest

Poznat kao "Zombie Boy", bio je kanadski perfomer i model. Nadimak je dobio zahvaljujući tetovaži lobanje koja mu je prekrivala celu glavu. Pojavio se u čuvenom spotu Lady Gage “Born This Way”. Rick je nastradao u avgustu u dobi od samo 32 godine nakon pada sa balkona. 

Christopher Gibbs

Dandy i uvek u centru zbivanja napustio nas je u julu ove godine. Bio je blizak prijatelj sa Mick Jaggerom i Marianne Faithfull. Zvanično je prvi čovek koji je poneo komad zvoncara dizajniranih za muškarce (1961), zatim košulje sa cvetnim desenom, kao i marokanski kaftan.

Pročitajte na sledećoj stranici od koga smo se još oprostili ove godine: