Još kao anonimna manekenka dobila je šest miliona dolara da radi za Calvina Kleina.

Zajedno sa Cindy Crawford, Lindom Evangelistom, Naomi Campbell i Claudijom Schiffer vladala je svetskim modnim pistama krajem 80-ih i početkom 90-ih prošlog veka, uvodeći nove standarde ženskog manekenstva.

Upoznajmo ovu modnu ikonu za koju je fotograf Terry O’Neel rekao: “Ona je klasika za sva vremena. Možete je smestiti u bilo koje razdoblje i uvek će biti prekrasna."

Reč je, naravno, o velikoj zvezdi svetske modne industrije, Christy Turlington. 

Christy Turlington rođena je 2. januara 1969. u mestu Valmut Krik, u Kaliforniji.

Za svoj egzotični izgled može da zahvali svojoj majci koja je poreklom iz Salvadora. Kao i priče mnogih njenih koleginica manekenki, i Christyna životna priča je veoma tipična. Jednog dana primetio ju je slučajno jedan fotograf u Majamiju kad je imala samo 14 godina, nakon čega je primljena u agenciju “Ford”.

Pre selidbe u Njujork, gde će se potpuno posvetiti manekenstvu, završiće gimnaziju u rodnom mestu. Kada je počela da radi kao fotomodel, izjavila je Christy, bilo joj je jako teško da bude graciozna jer je kao dete bila veoma trapava. Vrlo brzo je, ipak, zahvaljujući svom prirodnom talentu i velikoj harizmi, osvojila modne piste širom sveta i postala jedan od najplaćenijih fotomodela.

Bila je prva manekenka koja je sa slavnim američkim modnim magom Kelvinoj Klajnom potpisala ekskluzivni ugovor krajem 80-ih, koji će joj omogućiti da postane zaštitno lice CK brenda. Osim kozmetike i odeće, Christy je reklamirala i liniju donjeg veša ove poznate marke.

Pored brenda CK, radila je i za Maybelline, Chanel i Versace. Pored manekenstva, radila je i na filmu.

Ostatak pročitajte OVDE.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/