Ova bivša manekenka, bila je zaštitno lice poznatog parfema Opium, u modnim kampanjama stajala je rame uz rame sa supermodelima poput Linde Evangeliste, i odlazila na večere sa Jack Nicholsonom i Andy Warholom 80-ih godina prošlog veka.

Sa samo dvadeset godina španska lepotica bila je poznato ime u Evropi, a nakon što je potpisala ugovor sa slavnom agencijom Form Models, preselila se u Njujork.

(Život nije ostavio trag na njenoj lepoti: Sve o Christy Turlington, najlepšoj manekenki iz ere prvih supermodela)

"Bila sam u svim časopisima i svi su me voleli. Davali su mi milion dolara godišnje za 20 dana rada", rekla je Nastasia. Radila je za brendove poput Revlona i Yves Saint Laurent.

"Jednog dana večerala sam sa Jack Nicholsonom, sledeći dan s Andy Warholom ili Romanom Polanskim. Išla sam na žurke sa Melanie Griffith i Don Johnsonom". " Trebalo je da idem na venčanje Madonne i Sean Penna, jer je glumac David Kajt bio pozvan, a ja sam tada izlazila sa njim, no toliko smo bili mamurni da nismo mogli da ustanemo. Imala sam sve, živela sam kao kraljica". 

Nastasia kaže da joj se život promenio onog trenutka kada je upoznala muškarcakoji je postao njen muž i otac njene dece. Tvrdi da je ona finansirala njihov životni stil, i na kraju "ostala bez ičega osim odeće na sebi."

(Natalia Vodianova: Životna priča ruske manekenke koja je uspela da pobegne iz siromaštva u svet luksuza)

"Jedino dobro iz te veze su moja deca, sve ostalo je bilo uzasno. Sve je plaćao mojim novcem. Samo dva dana nakon što smo se upoznali želeo je da kupim BMW, a ja sam kao budala potpisala ček. Bila sam zaljubljena..." 

PageBreak

Danas, Nastasia pati od depresije, a kaže da su je izbacili iz nekoliko stanova jer nije bila u mogućnosti da plaća stanarinu. Ovih dana spava na kauču svojih prijatelja ili na ulici, odnosno u predvorjima banaka u kojima automatska vrata omogućuju korisnicima pristup bankomatima.

"Želim da živim, ne samo preživljavam. Umorna sam od pređivljavanja i prošenja novca. Ljudi oko mene su nestali, svi odlaze i nisam iznenađena", kaže. 

"Želim da deca vide da sam dobro.  Želim da se oporavim kao osoba i budem ok, da mogu biti ponosni na mene."

Nakon što su čuli njemu priču grupa njenih bivših kolega odlučila je da joj pomogne da ponovo stane na svoje noge. Manekenka Rut Shuler rekla je da je bila šokirana kad je čula šta se dogodilo." U šoku sam. Niko to nij eočekivao. Bili smo na nivou princeza, ali ona je bila na nivou boginje. Sećam je se kao introvertne osobe, jako lepe i jako velikodušne. Skupljamo još ljudi. Prvo moramo da razgovaramo s njom da vidimo kako je i šta joj treba." 

Još jedna bivša koleginica, Ernando Erera rekla je da Nastasia ima puno toga da da modnom svetu. "Može da radi puno toga, ne samo modeliranje nego konferencije, modne govore i druge aktivnosti. Spremna sam da je priučim i razgovaram s fotografima i agencijama kako bi ponovno mogla da radi."

Izvor: Index.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/