Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslednji muškarac kog je volela Jackie Kennedy Onassis

Maurice Tempelsman je možda bio poslednji poznati muskarac sa kojim je Jackie bila, ali i čovek taj koji je ostao s njom do kraja.

  Izvor: foto:Profimedia

Žena koja je provela veći deo svog života pod budnim okom javnosti,Jacqueline Kennedy Onissis bila je jednako poznata po svojoj želji za privatnošću kao i po vezama koje su je učinile pravom američkom ikonom.

Kada je 19. maja 1994. godine stigla vest da je Jackie preminula u svom apartmanu na Menhetenu, malo ko je bio iznenađen činjenicom da su pored nje u tom trenutku bili njena deca, Caroline Kennedy i John F. Kennedy Jr. kao i Maurice Tempelsman. 

(Najzanimljiviji intervju Lee Radziwill u kojem je sestra Jackie O dala odgovore na 16 čudnih pitanja)

Oni koji su poznavali Jackie, očekivali su tu da vide Maurica.

Na njenoj sahrani u St. Ignatius Loyola Roman Catholic Church, upravo je on stajao kraj njene dece, i pročitao pesmu Ithaka pisca C.P. Cavafy. 

Iako su mnogi Maurica opisivali kao "društvo" ili "povremenu pratnju", on je zapravo bio poslednja velika ljubav Jackie, njen nezvanični treći "suprug". 

Ko je bio Tempelsman?

Jackie je često u javnosti nepravedno bila "definisana" kroz prizmu njenih odnosa sa muškarcima koji su je okruživali.

U poređenju sa irsko-katoličkim princem, šarmantnim Johnom F. Kennedyem, predsednikom SAD-a i megalomanskim bogatstvom grčkog pomorskog magnata Aristotela Onassisa, Tempelsman se činio blagim i skromnim izborom za poslednju veliku ljubavnu priču američke ikone.

(Pet modnih pravila čuvene Jackie O)

Do 21. godine Maurice je postao je milioner zaključivši dogovor sa američkom vladom o čuvanju dijamanata za industrijsku upotrebu. Stvorio je veze sa Afrikom radi interesa dijamanata i bio je blizak sa porodicom Oppenheimer, te postao jedan od odabranih grupa kupaca kojima je dozvoljeno da kupuju dijamante direktno od De Beersa, najveće grupacije za prodaju dijamanata.

Maurice je takođe bio aktivan u promovisanju odnosa između Amerike i Afrike, služeći kao predsednik neprofitnog Afro-američkog instituta, te omogućio prvi dolazak Nelsona Mandele u SAD.

Upravo su ove njegove poslovne veze bile i način da se upozna sa Jackie 50-ih godina prošlog veka,  mnogo pre nego što će njih dvoje započeti svoju ljubavnu priču.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity