Kada je napunila 50 Cindy se zvanično puvkla iz sveta modelinga, a ovu jubilarnu brojku te je 2016., zaokružila izdavši biografiju pod nazivom Becoming Cindy.

Jedna od stavki koje najviše interesuju javnost jesu spekulacije oko izgleda čuvenog supermodela, o čemu je rekla sledeće: 

"Šta god da uradim, ne mogu da vratim to vreme i da izgledam kao da imam dvadeset ili trideset godina, ali zato mogu i želim da izgledam dobro za svojih pedeset. Mislim da svi treba da živimo i izgledamo u skladu sa svojim godinama. Vežbam, hranim se zdravo i negujem se, vodim računa o svom telu, koži. Užasava me taj pritisak da žene urade ono što je nemoguće - vrate svoju mladost. To je prosto nemoguće, ali stvara takav pritisak da treba biti samouveren i srećan, ne bi li mu se odupreo. Bitno je da vodite računa o sebi i da izgledate dobro, ali dobro za svoje godine, a ne da se takmičite sa ćerkom ili ćerkinom drugaricom."  

Cindy spada u red onih dama čija lepota je stalno u fokusu javnosti. Dok jedni smatraju kako ova prelepa brineta izgleda jednako zanosno i mladoliko kao u tridesetim, ima i onih (doduše šačica) koji smatraju da je Cindy ipak drastično ostarila, i da se posebno vidi u licu.  

"Nije mi potrebno niti volim da mi neko na Instagramu ili bilo kojoj drugoj mreži govori kako ne izgledam kao kada sam imala dvadeset. Pa naravno da ne izgledam. Toga sam svesna i sama. Ali kada ste javna ličnost morate da budete spremni da ćete stalno biti na meti javnosti, pogotovo vaš izgled!" 

Promene s godinama su neizbežne, nastavlja Cindy naglašavajući kako su je neke stvari ipak iznenadile...

"Mislim da svi očekuju te prve sede, ali ja nisam mislila da će mi se tekstura dlake promeniti toliko. Kosa mi je postala nekako grublja, suvlja. Kad pogledam ćerkinu, shvatim kako mi je kosa bila lepa,  meka i sjajna pa joj kažem kroz šalu 'to je moja kosa, vrati mi jee!', i budem mrvičicu ljubomorna ali znam da je to prirodan tok stvari i da je najbolji način da sve te promene prihvatite."  

Šta bi pedesetogodišnja Cindy rekla tridesetogodišnjoj Cindy?

"Da ne bude stroga prema sebi, i toliko kritična, već da voli sebe i svoje telo. Učim ceo život da stvaram sebi što manji pritisak ja sama pa se nadam da će 75-godišnja Cindy to reći isto meni. Čuću svakako uskoro!"

Iako se možda čini da je život supemodela posao iz snova, pored glamura svaka od manekenki mora da prođe i jedan vrlo mukotrpan i ne baš tako sjajan deo posla koji iziskuje sate i sate snimanja na otvorenom, kiši, debelom minisu, regulisanu i striktnu ishranu kao i intenzivno vežbanje..

U svojoj biografiji Becoming Cindy koja bi trebalo da se pojavi u prodaji na 50. rođendan manekenke, Cindy je otkrila kako je za potrebe snimanja editorijala za britanski Vogue, pozirala u skučenom tušu u kom se onesvestila.

Na jednom drugom snimanju legendarna manekenka je pozirala u bikiniju kraj dobermana koji se nije činio nimalo simpatičnim i milim, dok joj je najgore iskustvo bilo snimanje sa pitonom kada je potpuno razgolićena bila obmotana pitonom koji ju je sve jače i jače stiskao.      

Međutim, Cindy ne žali ni za čim u svojoj spektakularnoj karijeri izjavljujući da ju je svako iskustvo činilo samo snažnijom i samouverenijom.

Čuvena manekenka karijeru je započela 1984. godine u gradiću Dekalb u Ilionoisu, gde je i rođena. Tada je imala nepunih 18, da bi njena lepota bila instant preoznata i za svega par godina, Cindy je postala jedan od najučevenijih modela na svetu. Do sada je osvanula na više od 400 naslovnica, povukla se iz sveta modelinga, ali njena pojava, kao i njen život i dalje su meta interesovanja javnosti.