U čemu je tajna uspešnih Instagram profila? Da li je do korišćenja pravih filtera, kadra ili savršeno aranžiranog stola ili egzotičnih destinacija koje poziraju u svojoj prirodnoj lepoti, teško je reći. Ali ono što itekako može da vam pomogne da steknete veći broj pratilaca i da vam fotografije budu što atraktivnije jesu popratne aplikacije.

Instagram sam po sebi nudi mnoštvo opcija i filtera, a njegove nedostatke ne bismo ni primetili da se iz dana u dan ne stvaraju nove aplikacije koje postavljaju trendove i nove standarde na ovoj društvenoj mreži.

Isprva nam je možda sasvim dovoljan bio filter Valencia, ali to vreme je davno prošlo i sada se čini tako retro. Okviri, fotošopiranje, cool filteri, slaganje kolaža... sve ovo možete da obavite i uz pomoć sledećih mobilnih aplikacija koje koriste svi top Insta-zaluđenici. 

VSCO Cam

Mnogi se možda ne bi složili s ovim izborom, konstatirajući da su prošli dani njegove slave, no moramo priznati da smo mi i dalje jako slabi na VSCOcam. Kako i ne bismo bili kada je ova besplatna aplikacija sinonim za cool filtere koji se mogu dozirati, plus nudi savršeno kroigovanje fotografija do najsitnijih detalja.

Squaready

Ukoliko želite svojim fotografijama da dodate bele okvire ili jednostavno da uokvirite celu fotografiju, a ne ograničenu Instagram dimenzijama, Squaready je aplikacija za vas. Najjednostavnija i najbrža, a vredi spomenuti kako nudi i bezbroj drugih umetničkih efekata s kojima se vredi pozabaviti.

Studio Design

Znate li sve one hipsterske fotografije s tekstom ili citatom u sredini? Upoznajte njihovog kreatora, Studio Design. Još jedna starija, no nama vrlo draga aplikacija s kojom možete uraditi čuda i razigrati se kreativno. Preko 500 besplatnih fontova, slika, oblika i tema ono je što nas osvaja i dalje.

Special price Zara odeljak dopunjen je sjajnim komadima koje vredi imati u svojoj kolekciji!
Profimedia 

Snapseed

Snapseed je jedan od novijih hitova i definitivno jedna od najlepših foto aplikacija. Jednostavan i minimalistički, nudi sjajne opcije editiranja fotografija koje se mogu uporediti s onim profesionalnima.

Hyperlapse

Snimanje videa bez amaterskog podrhtavanja kamere postalo je moguće uz prvu Instagramovu aplikaciju Hyperlapse koja se još uvek nalazi na listi favorita. Neverovatno jednostavna, elegantna i user friendly, idealna je za obožavatelje timelapse videa.

Layout

Nakon Hyperlapsea, Instagram je izbacio Layout, aplikaciju za obradu fotografija koja omogućava laku izradu kolaža, fotografija u ogledalu, kao i razne popratne efekte.

Tezza

Ako se često pitate kako fotografije influensera imaju tako dobar efekat i obradu, velika je verovatnoća da je to upravo Tezza. Ovde možete pronaći zabavne filtere i efekte kao što su stop motion, sjaj, starinski film, grain, okvire i preko 140 urednički šablona.

izvor: fashion.hr