Kraljica Elizabeth II je najdugovečniji ženski vladar u istoriji sveta, kao i najstariji živi monarh na svetu, a već godinama se razgovara o tome ko će biti njen naslednik.

Iako je u istoriji britanskih kraljeva do sada bilo dva kralja Charlesa, u javnosti se često mogu čuti pitanja ko će naslediti bogatstvo kraljice Elizabeth II.

Bez obzira na to što se iz kraljevske porodice po ovom pitanju do sada niko nije oglašavao, spekulisalo se ko bi mogao da je nasledi.

Već duže vreme se priča da će naslednik biti njen najstariji sin Charles.
Profimedia 

Već duže vreme se priča da će naslednik biti njen najstariji sin Charles - princ od Velsa koji već sada poseduje zemlju, nekretnine, koncesije i deonice čija se vrednost procenjuje na 1,3 milijarde dolara.

On neće "dobrovoljno odstupiti od svoje sudbine" da postane kralj, ali kada preuzme obaveze koje je ispunjavala Elizabeth II, njegova imovina preći će u ruke princa William.

Princ Charles, koji trenutno ima 73 godine, najdugovečniji je naslednik britanskog prestola i biće najstariji kralj ikada kada se kruniše.

Princ Charles je sledeći naslednik britanske kraljevine.
Profimedia 

Posle kraljičine smrti, Charles će preuzeti kontrolu nad Bakingemskom palatom čija je vrednost, prema pisanju The Wall Street Journala, oko 1,32 milijarde dolara. Naslediće i dvorac u Vindzoru koji je procenjen na 661,75 miliona dolara i palatu u Škotskoj vrednu 72 miliona. Ova imovina neće biti u Charlesovom privatnom vlasništvu već će na nju imati pravo dok god bude obavljao funkciju britanskog monarha.

Već duže vreme se priča da će naslednik biti njen najstariji sin Charles.
Profimedia 

Kraljičina privatna imovina, piše Forbes, procenjuje se na oko petsto miliona dolara. Svoj novac i nekretnine Elizabeth II može da proda ili pokloni u bilo kom trenutku, a posle njene smrti, ukoliko testamentom nije drugačije određeno, čitava imperija pripašće princu Charlesu.

Princ Charles je prvi naslednik kraljice Elizabethe.
Profimedia