Jennifer Lopez i Ben Affleck verili su se po drugi put, a pevačica koja nije skrivala radost zbog novonastale situacije, radosne vesti podelila je na svom sajtu, a potom i na Twitteru.

Ovog puta, njihovi verni obožavatelji uvereni su da će omiljeni it par Holivuda ipak doći do oltara, s obzirom da to nije bio slučaj kada su se prvi put verili, davne 2003. godine.

Na dlanu latino dive tada je svetleo fantastičan ružičasti dijamant, ali uprkos emocijama, usledio je raskid. Kasnije su svoju odluku objasnili prevelikim pritiskom javnosti, zbog čega im je glavni fokus bio na tome da sakriju venčanje od medija, a ne na njima samima.

Međutim, J Lo i Ben Affleck dokaz su da stara ljubav zaborava nema, a slavni glumac svoju dragu iznenadio je ovog puta nestvarno lepim zelenim dijamantskim prstenom. U pitanju je veoma redak kamen, a u međuvremenu su se saznale i neke zanimljivosti vezane upravo za atipičan dijamant.

U pitanju je kamen napravljen kao posledica prirodnog zračenja planete Zemlje. Zeleni dijamanti nastaju nakon što su bili izloženi uranijumu ili drugim radioaktivnim mineralima pre nego što se nađu na površini Zemlje. Ovo izlaganje dovodi do toga da neki od atoma ugljenika u samom kristalu dijamanta nestanu, stvarajući centriranje boja, odnosno apsorbuju crvenu i plavu svetlost dok ne ostane samo zelena.

Jennifer Lopez nije skrivala sreću zbog veridbe.
Profimedia 

Naravno, nema potrebe da se plašite, jer zeleni dijamanti ne sadrže nikakav radioaktivni materijal i 100 posto su sigurni za nošenje. Inače, ovakvi dijamanti mogu se napraviti i veštački, kada se klasični, beli izlože zračenju u linearnom akceleratoru ili nuklearnom reaktoru. Ovi veštačko napravljeni su toliko slični pravim, da, ukoliko se odlučite za ovako neki kamen, obavezno tražite izveštaj od Gemološkog instituta kako bi se utvrdilo da li je kamen pravi. Jedan od načina da utvrdite da li je vaš zeleni dijamant stvaran ili ne, jeste da potražite zelene ili smeđe mrlje od zračenja na spoljnoj strani grubog materijala, jer se one ne mogu replicirati u laboratoriji.

Dakle, Ben Affleck se zaista potrudio da svoju dragu iznenadi sa "one of a kind" prstenom, a on ujedno nosi i snažnu simboliku. Naime, kako je Jennifer Lopez jednom prilikom otkrila, njena srećna boja je zelena.

"Shvatila sam da su mi se uvek dešavale prelepe stvari kada sam nosila zeleno", rekla je J Lo, te nije iznenađenje zašto je njen izabranik odabrao baš tu boju dijamanta.