Tokom svih ovih godina nebrojeno puta su se u brojnim filmskih ostvarenjima rame uz rame našle majke i ćerke, a da za pojedine niko nije ni znao da su u rodu. Naravno, pojedine glumice vremenom su izgradile svoje ime i danas krče put u Holivudu na svoj način, no poslednjih godina, pojavila su se i neka nova lica koja prete da pomute slavu poznatih roditelja.

Počev od Kate Hudson, preko Dakote Johnson, pa sve do "zvezdice" Maude Apatow, ovo su neke od najpoznatijih majki i ćerki koje su podjednako uspešne u filmskom svetu.

1. Zoey Deutch & Lea Thompson

Ljubitelji filmova iz 80-ih prepoznaće mamu Zoey Deutch, Leu Thompson, iz kultne trilogije "Back to the Future". Prateći stope svoje majke, Deutch ozbiljno grabi da postane velika zvezda, a verujemo da ćete je prepoznati u ostvarenju "The Politician and Zombieland: Double Tap".

2. Kate Hudson & Goldie Hawn

Kate Hudson dobro znate iz holivudskih hit-ostvarenja, a od samog početka karijere na neki način je bila predodređena za slavu jer njena majka nije niko drugi do nagrađivana glumica Goldie Hawn. Kao jedan od najcenjenijih holivudskih veterana, Hawn, koja je poznata po ulogama u filmovima kao što su "Cactus Flower" (1969) i "Overboard" (1987), prenela je svoj talenat, lepotu i humor na Hudson, a obe su više nego priznate glumice u industriji.

3. Gwyneth Paltrow & Blythe Danner

Gwyneth Paltrow & Blythe Danner su jedne od najpoznatijih majka-ćerka holivudskih parova.
Shutterstock 

Glumica Gwineth Paltrow, dobitnica Oskara, jedna je od najtalentovanijih holivudskih umetnica, a tokom karijere igrala je kako u komedijama poput "Shallow Hal ", preko akcionih filmova kao što je "Iron Man", pa sve do bezvremenskih klasika poput "Shakespeare in Love". Njena majka je niko drugi do slavna glumica Blythe Danner, koja je i dalje aktivna u industriji sa svojom poslednjom ulogom u trileru iz Netfliksove produkcije "Strange But True". Danas je Paltrow više fokusirana na svoj wellness brend Goop i podizanje svoje dvoje dece, Apple i Moses.

4. Maude Apatow & Leslie Mann

Serija "Euphoria" u prvi plan istakla je lepu Maude Apatow koja je inače ćerka proslavljene holivudske lepotice Leslie Mann i filmskog reditelja Judda Apatow. Neosporan talenat pokazivala je još od malih nogu kada se zajedno sa majkom pojavila u ostvarenjima "Knocked Up" (2007), "Funny People" (2009), i "This is 40" (2012), a danas preti da pomuti slavu i pozantim roditeljima.

5. Riley Keough & Lisa Marie Presley

Talenat svakako postoji u porodici za Riley Keough. Glumica, poznata po svom radu u indi filmovima, ćerka je muzičara Lisa Marie Presley i Danny Keough i unuka glumice Priscilla Presley i muzičke ikone Elvisa Presley.

6. Margaret Qualley & Andie MacDowell

Andie MacDowell stekla je svetsku slavu zahvaljujući klasicima kao što su "Groundhog Day" (1993) ili pak "Four Weddings and a Funeral" (1994). Stopama slavne glumice i nekadašnje manekenke krenula je i njena ćerka, Margaret Qualley, a već je pobrala brojne pohvale zahvaljujući HBO-ovim ostvarenjima "The Leftovers" i "The Nice Guys".

7. Jada Pinkett Smith and Willow Smith

Jada Pinkett Smith je u braku sa glumcem Willom Smithom dobila dvoje podjednako talentovane dece - ćerku Willow i sina Jadena. Ipak, u poslednje vreme naslednica glumačkog para stekla je ogromnu popularnost u Holivudu zahvaljujući pesmi "Meet me at our spot", a mlada umetnica podjednako je uspešna i kada su u pitanju glumačke vode, te je samo pitanje dana kada će nadmašiti slavu roditelja.

8. Dakota Johnson & Melanie Griffith

Neko bi rekao, gde je stala Melanie Griffith, tu je nastavila Dakota Johnson, a mlada glumica lagano ali sigurno gradi slavu u Holivudu, baš kao što je to nekad radila njena majka.

9. Lisa Bonet & Zoë Kravitz

Lisa Bonet i Zoe Kravitz imaju čvrstu vezu i često se pojavljuju zajedno na crvenom tepihu.
Shutterstock 

Lisa Bonet je postala slavna tokom svojih tinejdžerskih godina kada je glumila Denise Huxtable u seriji "The Cosby Show". Sada, više od 20 godina kasnije, njena ćerka Zoe je i sama TV i filmska zvezda. Njih dve imaju čvrstu vezu i često se zajedno pojavljuju na crvenom tepihu - a mnogi komentarišu da izgledaju više kao da su sestre, a ne majka i ćerka.

10. Maya Hawke & Uma Thurman

Najstarija ćerka glumice Ume Thurman, Maya Hawke, koju je dobila sa koelgom, takođe glumcem Ethanom Hawke, tek počinje da sebi stvara mesto u Holivudu. Ova 22-godišnjakinja se pojavljivala u brojnim serijama uključujući treću sezonu "Stranger Things", ali i u filmovima poput "Once Upon a Time in Hollywood".