Poznata plus size manekenka Ashley Graham porodila se početkom godine u svom domu, a na svet je donela blizance Romana i Malachia.

 Ashley se tada treći put ostvarila u ulozi majke i posvetila svom suprugu i deci. U ispovesti za "Glamour", po prvi put je progovorila o detaljima porođaja koje, kako kaže, nikada neće moći da zaboravi.

Ashley porođaj sa blizancima pamti kao da se odvio tek juče. Manekenka se porađala 7. januara u dva sata ujutru kada je osetila prve kontrakcije, a sve je trajalao oko tri sata.

Kako je ispričala, ovaj porođaj je bio je veoma težak jer je izubila mnogo krvi i onesvestila se, a tek nekoliko sati kasnije saznala je kako čitav proces prošao.

"Sećam se da me je neko blago dodirnuo po obrazu. Međutim, kasnije sam saznala da je neko u stvari morao ozbiljno da me šamara, držali su me za ruke, muž je šaputao molitvu u moje uvo, videla sam krv svuda po sobi pa zaplakala iz dna duše dok su me boli iglom", rekla je Ashley kojoj se tada činilo da je dugo vremena provela u mraku.

Tim profesionalaca trudio se da je smiri nakon što su je jedva probudili. Iako je ponavljala kako je dobro, Ashley zapravo se nije tako osećala.

"Nisu išli u prevelike detalje, ali ja sam pogledala oko sebe i videla sam bukvalno svuda krv. Zato sam i zakukala, osetila sam sav taj haos... Inače, još uvek se ne osećam prijatno u svom telu. Iako sam prva koja je uvek zagovarala tu pozitivu. Napravim korak napred, pa dva nazad i sve tako... Ponavljam sebi da sam borac, preživela sam to krvarenje, nosila sam moje bebe, porodila se i sad sam im majka. Ali transformacija tela me uništava. Priznajem.

Ali ipak danas se osećam neverovatno ponosno – ponosno što predstavljam kolekciju koja je napravljena za prave žene koje su spremne da se osećaju ranjivo i da vide snagu u tome", rekla je Ashley i dodala da joj i dalje treba vremena da ponovo zavoli svoje telo.

"Istina da mi ovo nije bilo lako, bilo je veoma emotivno. I to je uključivalo to da sebe ponovo naučim afirmacijama kojima sam naučio mnoge – da sam hrabra, briljantna, lepa... Želim da nastavim da stvaram za žene da se osećaju neustrašivo, lepo i ranjivo - sve u isto vreme", podelila je svoju ispovest Ashley Graham kako bi poručila ženama sa sličnim iskustvom da nisu same, te ih motivisala.