Višesatne pripreme i čitavi timovi ljudi stoje iza glam lookova zvezda showbusinessa na jednoj od najvažnijih večeri u godini, pa se nećemo ni pretvarati da su ovi naizgled 'effortless' efekti zaista nastali bez truda. 

U nastavku otkrijte 8 najboljih frizura na dodeli Oskara koje će obeležiti proleće i leto 2022. Ukoliko se ne odlučite za frizera, otkrivamo vam i kako da ih sami kreirate kod kuće.

Retro šiške

Sinoćnja dobitnica Oscara za najbolju originalnu pesmu 'No Time to Die', Billie Eilish, pokazala je novu frizuru: donedavno plavu kosu obojila je u crnu i nosila je u retro stilu. Prirodno ravnoj kosi, stepenasto ošišanoj, vrhove je uvila prema spolja, a šiške uredno isfenirala u stranu, uokvirujući tako prodoran pogled.

Billie Eilish nosila je retro šiške na dodeli Oskara.
Profimedia 

Ravni lob

Rediteljka Sofia Coppola nosi jednostavan ravan lob koji izgleda manje strogo zahvaljujući razdjeljku na stranu i volumenu te kosi prošaranoj pramenovima. Ukoliko imate prirodno ravnu ili svilenkastu kosu, volumen možete povećati penom, lakom ili slanim sprejom za teksturu.

Sofia Coppola odabrala je ravni lob.
Profimedia 

Talasasti lob

Slično kao i kod ravnog loba, kod talasastog veliku ulogu igra prirodna tekstura kose, a dodatnu uvijenost možete postići figarom ili peglom za kosu te 'gužvanjem' prilikom sušenja.

Talasasti lob biće jedan od najvećih trendova frizura sudeći po dodeli Oskara.
Profimedia 

Razdeljak na stranu

Dodatni glam dojam i volumen možete postići na najjednostavniji način, bez obzira na dužinu kose: menjanjem pozicije razdeljka.

Razdeljak na stranu daje glamurozan efekat.
Profimedia 

Ležerni talasi

Kosa prošarana pramenovima još će bolje doći do izražaja i dobiti novi dojam dubine nepravilnim talasima po uzoru na Penelope Cruz. Poigrajte se okruglom četkom ili uvijačima za ovu voluminoznu frizuru.

Ležerne talase najbolje nosi Penelope Cruz.
Profimedia 

Dugi talasi

Hailey Bieber svoju je slojevito ošišanu kosu malo oživela blagima talasima i time istakla njen sjaj i toplu nijansu. Za ovakvu frizuru neke će svoju kosu morati samo da puste da se osuši na vazduhu, a one sa strogo ravnom kosom mogu da isprobaju i uvijanje bez topline, uz pomoć viklera ili pletenica.

Hailey Bieber prepoznatljiva je po svojoj dugoj, talasastoj kosi.
Profimedia 

Konjski rep

Kendall Jenner je svoju ultratrendi bakrenu kosu razdelila na sredini i zatim podigla u visoki rep. Zalizani efekt može se postići uz pomoć češlja i gela ili pene za učvršćivanje kose, a u pomoć dolazi i zubni konac.

Kendall Jenner zasenila je sve moćnim repom koji se slagao uz outfit.
Profimedia 

Razbarušena punđa

Sve žene s kovrčdžavom ili talasastom kosom znaju za muke koje izazivaju pokušaji zalizanih repova i punđi, zato je dobar primer elegantne i nonšalantne frizure muzičarka H.E.R. Kovrdžavu je kosu podigla u punđu koju je učvrstila ukosnicama, a za glam efekat dodala je šnale s kristalima. Iz punđe mestimično vire kovrdžavi pramenovi koji ističu prirodnu teksturu kose i lepo uokviruju lice te stvaraju utisak volumena.

H.E.R. se odlučila za razbarušenu punđu, idealnu za one sa kovrdžavom kosom.
Profimedia