Ako imate dužu kosu, a frizura u stilu već kultnog boba je baš vaš stil i po vašem ukusu, onda svakako razmislite o verziji dugačkog boba, za koji se predviđa da će biti popularna 2023, a ima i interesantno ime - slojeviti leptir.

Reč je o frizuri koja daje svežinu slojevitom bobu, a ono što na prvu upada u oči su izraziti lepršavi pramenovi koji izgledaju pomalo retro i podsećaju na Rejčelinu kultnu frizuru iz 90-ih.

Dakle, kod slojevitog leptira slojevi moraju biti veoma vidljivi, sa kraćim pramenovima oko lica i glave, koji frizuri daju pernati boho šik stil, koji je nežan i ženstven.

Prednost ovog izraslog boba je što daje volumen kosi, a frizura se dopala i superzvezdi Dženifer Lopez, koja je nosi u novom promotivnom spotu za romantičnu komediju "Wedding to die for".

Slojeviti leptir takođe izgleda sjajno kada se stilizuje u rep, sa izvučenim pramenovima oko lica. Tehniku slojevite leptir frizure demonstrirao je njujorški stilista Bred Mondo, a rezultat je seksi i šik frizura, što se može videti na snimku ispod.

lepršavi leptir frizura Instagram/bradmondonyc