Ukoliko želite da dobijete neodoljive lokne, ali bez upotrebe pegle ili drugih alata za stilizovanje, postoje brojni načini da to učinite bez da oštetite kosu.

I ne brinite se, rezultat će biti gotovo identičan kao kada kosu uvijate na standardne načine, ali ona neće biti suva i lomljiva, a sve što vam je potrebno, verovatno već i imate u neseseru.

Naime, TikTok, kao i uvek pristiže u pomoć, a jedan od najviralnijih trikova za lokne oduševiće vas, na prvom mestu jer je potrebno minimalno vremena za stilizovanje, a potom i jer nema upotrebe toplote. 

Sledite pravila za postizanje lokni uz pomoć scrunchie gumica koje će vam dati volumen u trenu!

1. Spremite nekoliko scrunchie gumica oko kojih ćete uvijati pramenove.

2. Podelite kosu, a najpre šiške spojite, našpricajte lakom za kosu, a zatim počnite sa uvijanjem. Kosu provlačite kroz gumicu kao da vežete rep, a zatim u drugom krugu provlačenju počnite sa provlačenjem pramenove oko repa na način da popunite celu gumicu. Zatim dobijenu punđicu zakačite šnalom za koren.

Lokne bez toplote  Tiktok/audreyvictoriax

3. Zatim kosu podelite na dve strane, našpricajte lakom za kosu, a potom nastavite sa identičnim načinom uvijanja oko rubova gumice i sve zakačite šnalom.

4. Prespavajte sa punđama i sledećeg dana uživajte u kovrdžavoj i zdravoj kosi.