Japanska jutarnja banana dijeta je kreacija Sumiko i Hitošija Vatanabea, koji imaju pozadinu u farmaceutskom i medicinskom obrazovanju. Do dijete su došli sasvim slučajno, a nakon što su je objavili, postala je veoma popularna u svetu.

Jedan od kreatora dijete Hitoši Vatanbe uz pomoć ove, trenutno najpopularnije dijete smršao 18 kilograma za samo par meseci.

Osnovno pravilo ove dijete je da za doručak jedete banane uz čašu vode na sobnoj temperaturi.

Preporučljivo je do četiri banane, kao i do dve čaše mlake vode ujutru, dok ostali obroci u toku dana treba da budu zdravi, lagani i regulisani. Izumitelji dijete tvrde da ne postoje posebna pravila šta i koliko treba da se jede.

japanska dijeta već posle nekoliko dana daje efikasne rezultate
Shutterstock 

Dijeta s bananama i vodom zahteva da je jedino piće koje konzumirate upravo mlaka voda i preporučljivo je da je praktikujete do 12 dana. Poslednji obrok treba da vam bude četiri sata pre spavanja, neophodno je da spavate bar osam sati, a da na počinak da idete najkasnije u ponoć.

Dezerta ćete morati da se odreknete, a ne preporučuju se ni alkoholna pića, sokovi, kafa. Ako baš osetite potrebu za slatkim, posle 15 sati možete da pojedete red čokolade ili neku voćku.

japanska dijeta daje sjajne rezultate
Profimedia