68-godišnja manekenka Christie Brinkley danas može se pohvaliti izgledom tridesetogodišnjakinje. To nas je nateralo da se zapitamo: Šta ona jede i kako održava tu neverovatnu figuru?

U nastavku vam otkrivamo detalje...

Ona je odavno odustala od dijeta

"U početku sam isprobavala veoma čudne dijete… od konzumiranja jedne vrste namirnice sve vrem, ili grepfruta pre svakog obroka", objasnila je Christie za NY magazin i dodala:

"Jedina stvar koja daje dugotrajne rezultate je dobro balansirana ishrana." 

Christie Brinkley danas ima 68 godina
KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Ona počinje svako jutro sa toplom vodom i limunom

"To je trik koji sam ukrala sa Instagrama brojnih nutricionista i zagovornika zdrave ishrane", iskrena je Christie. Ona takođe u ovaj napitak dodaje malo manuka meda i kajenskog bibera, te tako započinje svako jutro- pre nego što pomisli na šolju jake kafe!

Njen doručak je veoma bogat

U intervjuu za jedan magazin, Brinkley je otkrila da voli jogurt od kozjeg mleka pomešan sa borovnicama, kupinama, malinama, papajom, čia semenom, žitaricama i orahom. Ako želi više proteina, manekenka dodaje omlet od jaja, sa spanaćom i pečurkama. Ona je takođe veliki ljubitelj tosta sa avokadom. 

Christie Brinkley ujutru jede avokado
Unsplash/ Gaby Yerden 

Ona je vegeterijanac

Christie sebe opisuje kao fleksibilnog vegana, a ona to pripisuje činjenici da ne može da odoli italijanskim specijalitetima, kao što su mozzarela i pasta. Dok je u Francuskoj, možda će poželeti da pojede parče kamamber sira. Ali ona nije pipnula komadić mesa od kada je imala 12 godina. 

Njen ručak je bez masti, a užine su obavezne

Uvek jede salate sa mahunarkama. Kasnije, tokom podnevna, ona pravi sveže ceđen soko od spanaća, limete, pomorandže i avokada, a za užinu bira seme tikve sa himajalskom soli, žitaricama, brazilskim orahom, suncokretovim semenom i suvim grožđem. Ako je gladna pre večere, Christie će se najpre opredeliti za jabuku, ponekad sa kikiriki buterom.

Večere su uvek pune boja

"Moj omiljeni obrok čine braon pirinač sa sočivom, pečena crvena i žuta paprika, i morač, sa slatkim paradajzom, naravno uz salatu. Puno povrća, u najrazličitijim bojama je moj cilj", istakla je manekenka. Takođe, ona uz večeru konzumira čašu crnog vina, koje opusti i pripremi njeno telo za spavanje.

Christie Brinkley ima telo žene od 30 godina
Shutterstock 

Ona je opsednuta čokoladom

Christie sebe svakog dana častim jednom štanglom čokolade.

Christie Brinkley obožava da jede čokoladu
Unsplash/Jessica Loaiza