Sećate se tog vremena, kada bi, ako bi bilo šta moglo biti povezano sa avokadom, bilo povezano sa avokadom?

Vrlo brzo je počela manija za omiljenim sastojkom, a tome svedoče i fotografije avokada koje su preuzela naše feedove na Instagramu, ali i našu ishranu.

Iako smo se možda smirili strasti sa opsesijom ishranom, ovo voće je sada popularno iz drugog razloga - pomaže u lečenju suve kože.

Pošto avokado ima visok sadržaj zdravih masti i odličan je izvor vitamina E i C, igra moćnu ulogu u održavanju zdravlja i vitalnosti kože. Štaviše, avokado je heroj za suvu kožu. Treba vam dokaz? Čitajte dalje sve načine na koje avokado pomaže u lečenju suve, neujednačene kože.

1. Sadrži biotin

Biotin je član porodice vitamina B-kompleksa i sadrži višestruka hidratantna svojstva. Kada se koristi lokalno, može pomoći u jačanju suve kože jer može proizvesti masne kiseline koje pomažu u hranjenju kože. Takođe stimuliše lojne žlezde da pravilno funkcionišu, tako da možete biti sigurni da ako uključite avokado u svoju rutinu nege kože, on ne samo da će se pobrinuti za vašu suvu kožu, već će vam pomoći i da sprečite suvoću u budućnosti.

2. Poboljšava elastičnost kože

Opšte je poznato da suva koža pojačava pojavu bora mnogo više nego bilo koji drugi tip kože zbog nedostatka elastičnosti uzrokovanog nedovoljnom proizvodnjom sebuma. Upotreba proizvoda sa avokadom u sebi može pomoći u tome jer sadrže određene masti koje poboljšavaju elastičnost kože kada se koriste lokalno. Time smanjuje pojavu bora i čini kožu mlađom.

3. Umiruje suvu kožu

Oni sa suvom kožom često pate od kožnih oboljenja kao što su ekcem i koža koja se ljušti koja odbija da nestane. Avokado sadrži antioksidante i vitamine koji ubrzavaju oporavak kože i pomažu u lečenju suve, perutave i upaljene kože kada se koristi lokalno.

4. Temeljno vlaži kožu

Oni sa suvom kožom uvek su u potrazi za proizvodima za hidrataciju, a ulje avokada je bez premca kada je u pitanju instant hranjenje kože. Osim vitamina E, koji je neverovatno hranljiv sastojak, avokado sadrži kalijum, lecitin i još mnogo toga, koji neguju i hidriraju kožu.

Avokado hrani suvu i grubu kožu sklonu perutanju.
Unsplash/Marine Sintes