Nije slučajnost što serumi predstavljaju revolucionaran način nege s obzirom na to da su poslednjih godina uključeni kao obavezan korak beauty rutine žena širom sveta.

I dok neki misle da je krema za lice dovoljna, odmah da razjasnimo nedoumice.

Glavna razlika između seruma i kreme za lice je u procentu aktivnih sastojaka – serum ih sadrži mnogo više od kreme za lice, tekstura je laganija jer su molekuli aktivnih supstanci manje veličine u odnosu na one u kremama kako bi mogli da što dublje prodru u kožu.

Kako starimo koža gubi vlagu i elastičnosti, a serum je odličan saveznik u borbi protiv ovih pojava jer svojom formulom dodatno podržava kremu i čini da se sastojci bolje upiju u kožu.

Ukoliko do sada niste uključile serum u svoju rutinu, a želele biste, ili ste u potrazi za nekim novim, ali želite pre toga da se upoznate sa recenzijama, nastavite da skrolujete i među naših 5 favorita pronađite pogodan za sebe.

Garnier - Skin Naturals Hyaluronic Aloe

Ukoliko je vaša koža beživotna i pokazuje znake opuštenosti, verujte hijaluronskoj kiselini i koristite je kao oružje u zatezanju i vraćanju prirodnog tena. Garnier u svojoj ponudi ima sjajan proizvod, a reč je o Skin Naturals Hyaluronic Aloe serumu lagane teksture, ostavlja lepljiv trag na koži koji poput magneta privlači i zaključava sve naredne proizvode. Odličan je dodatak u nezi za efekat jedrijeg i ujednačenijeg izgleda kože!

Garnier u svojoj ponudi ima sjajan serum sa hijaluronskom kiselinom.
Lilly.rs 

Bioten - Multi Collagen

Ono što nesumnjivo na prvu loptu privlači pažnju jeste da se ovaj serum sastoji od 97% sastojaka prirodnog porekla. Serum sadrži prirodni aktivni kolagen koji se inače nalazi u koži, kao i hijaluronsku kiselinu za pojačanu hidrataciju. Perfektno instant hirdrira i zaglađuje kožu, te je čini savršenim saveznikom u borbi protiv bora i finih linija.

Serum sadrži prirodni aktivni kolagen koji se inače nalazi u koži i hijaluronsku kiselinu.
Lilly.rs 

La Roche Posay - Hyalu B5

Glatka, osvežavajuća i stapajuća tekstura koja koži daje prijatan osećaj nahranjenosti. Jedinstvena hidratantna formula koja vraća punoću koži obogaćena sa dve čiste hijaluronske kiseline i vitaminom B5. Uspešno popunjava kožu i obnavlja zaštitnu barijeru što ga čini odličnim za sve one koji žele da povrate elatičnost i smanje bore na licu.

Formula obogaćena sa dve čiste hijaluronske kiseline i vitaminom B5.
La Roche-Posay 

The Ordinary - Hyaluronic Acid 2%

Ovaj serum je fina hidrirajuća hijaluronska kiselina u bočici. Do sada smo ispraznili već 2 bočice, a ono zbog čega ga naročito volimo jeste činjenica da hijaluronska kiselina za sebe veže 1000 puta više vode nego što sama teži. Prijatna je na licu, lagane je vodene teksture i fino je što je iskombinovana sa vitaminom B5.

Ovaj serum je fina hidrirajuća hijaluronska kiselina u bočici.
metropoliten.rs 

Clarins - Double Serum

Ovaj serum je jednako dobra preventiva isto koliko i oružje protiv znakova starenja, a preporučuje se kao prvi korak rutine nege jer ima moć da pojačava dejstvo proizvoda koje nanosimo nakon njega. Jedna od njegovih važnih prednosti je to što je obogaćen sa 21 biljnim ekstraktom! Lice nakon nanošenja izgleda zategnuto i hidrirano, ten ujednačen, a koža blistava. Čini mi se kao proizvod koji odgovara svima, sestra i ja imamo potpuno različite tipove kože, ona masnu, a ja suvu sa osetljivim delovima, a obe smo oduševljene rezultatima i osećajem na licu koji daje.

Clarins - Double Serum odgovara svim tipovima kože.
Clarins