Dugo se nije pojavilo nešto što je za tako kratko vreme postalo pravi bum u anti-age industriji kao što su to kolagen niti. Daju rezultate kao da ste otišli na botoks, ali bez igala, te ne čudi što su brojnim damama broj jedan kada je u pitanju podmlađivanje lica.

Naime, dobro je poznato da se proizvodnja kolagena u koži naglo smanjuje posle 30. godine života. S druge strane, tonus kože počinje da opada nakon menopauze ili kao posledica naglog mršavljenja.

Kada vidite rezultate, biće vam jasno i zašto, pogotovo jer je u pitanju neinvazivna metoda, a rezultati su vidljivi odmah na kraju tretmana.

Šta su kolagen niti?

Tretman The Silhouette InstaLift, odnosno nitima sa kolagenom i proteinima novitet je na domaćem tržištu, a u pitanju su "končići" natopljeni kolagenom koji se rastvaraju, a hraniljivi sastojci prodiru u kožu i popunjavaju bore, pospešuju tonus i proizvodnju kolagena. S obzirom da vraćaju koži potrebnu elastičnost i vlagu, ublažuju znakove starenja, i doprinose da vaše lice deluje mlađe.

kolagen nitima lice se instant podmlađuje.
Shutterstock 

Najčešće se postavljaju na vratu, u borama "smejalicama" ili na čelu i između obrva. Efekat se može videti istog trenutka, a bore deluju "botoksirano", iako se ne koristi igla.

Ovaj tretman inače je nastao u Skandinaviji, a niti su napravljene od peptida, kolagena i drugih sastojaka koji se rastvaraju u koži, a ceo postupak pogledajte u videu ispod zbog čega će vam biti jasno zašto se sve više žena interesuje za ovu proceduru.

Procedura tretmana kolagen nitima TikTok/mslyaesthetics

Postupak tretmana kolagen nitima

Pre intervencije neophodno je naglasiti lekaru ukoliko bolujete od neke bolesti ili uzimate određenu terapiju. Silhouette Soft niti se postavljaju na određenu dubinu ispod kože tankom iglicom, zbog čega nije potrebno praviti rez. Nakon postavljanja, niti se lagano povlače na željenu visinu, posle čega lekar vrši laganu kompresiju kako bi se postigao efekat podizanja. I vi, zajedno sa lekarom, možete ispratiti efekat i reći kada ste zadovoljni.

Oporavak nakon tretmana kolagen nitima

Ne treba da vas brine ukoliko nekoliko dana nakon tretmana tretirano područje bude delovalo hiperkorigovano, jer blagi nabori i rupice na mestu izlaska niti su pojava koja prolazi za par dana. Pored toga, mogući su još i prolazni otok i modrice koje blede pet dana nakon tretmana.

Kolagen niti daju rezultate kao da ste bile na botoksu.
Shutterstock 

Pored modrica i otoka, može se javiti i osećaj zatezanja i privremene utrnulosti. Svaka od tih komplikacija prolazi nekoliko dana.

Ono što je važno jeste da nakon intervencije izbegavate jake pokrete i fizičku aktivnost. Poželjno je spavanje na leđima, kao i da koristite blage pokrete prilikom mazanja kreme ili skidanja šminke.

Cena

I naposletku, cena - ono što, verujemo sve i zanima. Istina je da ovaj tretman koji je pre svega bezbolan, a daje sjajne i najbolje od svega momentalne rezultate nije baš ni za svačiji džep. Cena varira od klinike do klinike, ali se uglavnom jedan par niti kreće od 400 do 550 evra, dok je za dva para potrebno izdvojiti već od 700 do 950 evra.

Stručnjaci savetuju i da se uvek konsultujete kako biste bili sugurni da je ovaj tretman namenjen baš vašem tipu kože, a uprkos "jačoj" ceni, oni koji su probali tvrde da ovaj tretman vredi svakog dinara.