Latte make up trenutno je najveći trend u beauty svetu, a to potvrđuje čak 191 miliona pregleda kratkih videa na TikToku, ali i činjenica da brojka i dalje raste. Ovaj trend najkraće se opisuje kao beauty tehnika koja na prvi pogled oživljava sunkissed estetiku - osunčani ten i sjajnu, zdravu kožu. Osnova trenda je bronzer, beauty alat u smeđim i bakarnim tonovima, čijim se nanošenjem nežno konturiše lice kako bi se postigla prozračna estetika leta.

Naglasak je na stvaranju tena i naglašavanju očiju kremastim konturama i svetlucavim senkama u boji omiljenog jutarnjeg napitka - kafe ili bolje rečenokafe latte.

Ovaj trend obožavaju slavne dame poput Adriane Lime i Jennifer Lopez, dok veliku pažnju privlače i IT devojke kao što su Hailey Bieber i Gigi Hadid.

Kako nositi latte make-up trend Gigi je pokazala i na nedavnom luksuznom eventu u Malibuu, gde je oduševila monohromatskim outfitom u kombinaciji s make-upom baziranom na bakarnim tonovima i sjaju, što je dodatno istaklo njene oči. Make-up look je potpisao slavni šminker Patrick Ta.

Ono što latte make-up look čini na svakom licu posebnim, poručuju profesionalci, su podtonovi bronzera - smeđe nijanse koje imaju karamel, žute i maslinaste podtonove, udaljavajući se od toplih narandžastih i crvenih podtonova koji se često nalaze u tipičnim brozerima.