Subjektivni osećaj da je leto iza ugla govori samo jedno: vreme je za otkrivanje kože. Ukoliko vas pomisao na suknje i majice kratkih rukava ispunjava nelagodom jer ste pod a) svetlije puti i mislite ili pod b) smatrate da svoju liniju još uvek niste doveli u red (čitajte: žrtva ste medija i surovih trendova beauty industrije), dobre vesti jesu da na tržištu konačno postoji ne-tako-mali broj proizvoda za samopotamnjivanje. I najvažnije - onih koji ne ostavljaju fleke i ne izgledaju narandžasto.

Sofisticiranije formule obezbeđuju suptilnije rezultate, a sa manje DHA (dihidroksiaceton), te više hidratantnih sastojaka postići ćete prirodnu bronzanu nijansu. Najveći broj proizvoda dolazi u obliku kreme za telo, te su zapravo vrlo jednostavne za upotrebu. Takođe, funkcionišu po principu nadograđivanja, te možete da postignete do svetle do nijanse kao da ste preplanuli na moru.

profimedia-0670928044 (1).jpg
SKIMS via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

Najvažniji koraci? Piling (izbegavajte vruću vodu), hidratantna krema (posebno na laktove i kolena), proizvod za samopotamnjivanje (sačekajte da upije pre nego se obučete). Različiti proizvodi traže različitu negu, te svakako pročitajte upustvo na deklaraciji.

Losioni, serumi, ulja, kapi... najnoviji proizvodi za samopotamnjivanje niču svakog dana, pri čemu je svaka formula inovativnija od prethodne. U galeriji otkrijte najbolje.

Clarins Paris, Ziaja Otkrijte najbolje proizvode za bronzani sjaj.

Pre upotrebe svakog od ovih proizvoda, proverite da li ste alergični na neki od sastojaka. Par kapi ili malu količinu proizvoda stavite na podlakticu, sačekajte par minuta. Ukoliko se pojavi crvenilo, svrab ili otok, bilo kakva reakcija, onda taj proizvod nemojte koristiti.

Izvor: ELLE/T.Đ.