Složićete se da su zvezde starog Holivuda bile prave dive sa veoma zanosnim telima.

(Saveti svetskog fitnes eksperta: 10 pravila koja će vam pomoći da steknete kontinuitet vežbanja i balansiranu ishranu)

One su praktikovale osam načina rekreacije, pa ukoliko želite da imate telo poput njihovog proverite koje su njihove omiljene aktivnosti.

Osim što ćete izgledati odlično, one će smiriti vaš um i telo, ali i doneti novi vid energije u vaš život.

Od joge, do plivanja i plesanja, predstavljamo vam 8 rekreacija koje su praktikovale dame starog Holivuda:

Preskakanje vijače

Ne morate da je preskačete kao June Knight u štiklama, ali svakako je ovo sjajan način da doterate struk i zadnjicu. Zapravo, preskakanjem vijače angažuje se čitavo telo i svi mišići.

Plivanje

Osim što je Jean Harlow uživala u bazenu, plivajući je i te kako poboljšala tonus mišića, ali i učinila dosta za svoje zdravlje. 

Ples

Marilyn Monroe je kao i većina holivudskih diva morala lepo da pleše i peva. Ples vam pomaže da se rešite stresa, da zategnete telo i da imate više energije.

Joga

Iako Jane Mansfield verovatno nije praktikovala jogu kada je istegla svoje telo, svakako postoji razlog zašto su današnje holivudske zvezde opsednute ovim vidom rekreacije. Naime, joga zateže telo, daje neverovatnu gipkost, smiruje i čini vas opuštenim i srećnijim.

Dizanje tegova

Osim što je plesala, Marylin Monroe je izjavila da joj je dizanje tegova jedan od najomiljenijih načina rekreacije. Interesantno je da ona nije imala poseban režim, niti je radila u serijama i brojala već je jednostavno podizala tegove dok se ne umori. Tegovi, osim što će učvrstiti mišiće, sagoreće i veliki broj kalorija.

Vožnja biciklom

Holivudske zvezde, a posebno Rita Hayworth, obožavale su duge vožnje biciklom jer osim što je to sjajan način da sagorite kalorije, možete voziti u društvu i veoma se zabavno provesti.

Šetnja

Audrey Hepburn definitivno nije morala mnogo da se trudi oko svoje linije jer je bila prirodno vitka, ali i profesionalni plesač. Ona je volela da uživa u prijatnim šetnjama, i ako one ne mogu mnogo da doprinesu regulisanju težine, svakako mogu da učine da kilaža ne raste, da se osećate bolje i da vam cirkulacija bolje radi.

Tenis

Tenis je fantastičan za telo i gubitak kalorija, holivudske zvezde su ga obožavale jer je to bio sjajan način da se druže, oslobode stresa, dobiju preplanulu boju i pokažu sjajne odevne kombinacije.

Izvor: mogujatosama.rs

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija