Ako pokušavate da smršate, fizička aktivnost mora biti visoko na listi vaših prioriteta jer bez nje nema trajnog gubitka kilograma.

(Najbrži način mršavljenja: 4 jednostavne vežbe od minut koje tope kalorije!)

Puno se priča o vežbama koje će nam pomoći prilikom dijete, ali važno je znati i koje vežbe treba izbegavati. 

Upravo je to za Popsugar otkrio fitnes stručnjak John Rowley, jedan od direktora organizacije 'International Sports Sciences Association' koja edukuje fitnes i sportske trenere, kao i sportske medicinske profesionalce.

On napominje kako ni jedna od ovih vežbi nije loša sama po sebi i svaka je saveznik u mršavljenju, ali ako ste fokusirani na gubitak kilograma onda vam one neće dati željene rezultate ili će to omogućiti samo ako ih kombinujete s drugim vrstama vežbi.

1. Joga

Sjajna je za dobijanje snage i toniranje tela, ali vama je potreban trening koji će da stimuliše metabolizam na brzi rad i potrošnju kalorija. Zbog toga jogu možete kombinovati s vežbama visokog intenziteta.

2. CrossFit

Ljudi koji nisu u dobroj formi teško će izdržati ovaj zahtevan fitnes režim na početku mršavljenjja. Ovo je popularan režim, i jasno mi je zašto je ljudima zabavan, ali način na koji se vežbe izvode može biti opasan za nekoga ko nije u tip-top formi, smatra Rowley.

3. Isključivo kardio trening

Kardio vežbe sjajne su za razbijanje masnih naslaga, ali ako ih ne kombinujete s treningom snage onda dolazi do gubitka mišića koji pak loše utiče na metabolizam. Rowley uz kardio vežbe preporuča trening sa tegovima jer ćete njime stimulisati mišiće koji će sagorevati kalorije čak i kada jedete ili odmarate.

Izvor:zadovoljna.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija