Počelo je sa Adrianom Limom koja je uspela da izgleda zavodnički, iako u šorcu, noseći baklju na ceremoniji otvaranja. Poznata kao zemlja fudbala, sambe, Brazil je takođe zemlja u kojoj postoji nešto upisano u DNK svih žena što prkosi gravitaciji.

Naravno, više nego čisti geni, sunce i sport ove zemlje, sa naglaskom na vežbanje, su sigurno razlozi koji objašnjavaju ovaj fenomen. Odlučni da ovo istražimo do kraja, potražili smo odgovor kod brazilskih najpoznatijih lepotica.

Bilo da se radi o laganom savetu Lais Ribeiro (sve što treba je kretati se ka cilju) ili korišćenje traka za vežbanje kod Izabel Goulart, 4 supermodela (i ambasadorke Brazila) podelile su sa nama svoje najbolje savete kada su u pitanju vežbe za učvršćivanje i oblikovanje zadnjice.

Izabel Goulart

Foto: Instagram / iza_goulart

“Posvećujem jedan sat svakog dana vežbanju, bez obzira u kom delu sveta se nalazim! Volela bih da vežbam sa trenerom, ali zbog svih putovanja, nemoguće je održati rutinu, pa sam naučila kako sama da vežbam. Fokusiram se na to da vežbe budu visokog intenziteta, a u isto vreme zabavne. Radim čučnjeve i iskorake, a sve vreme koristim rastegljivu traku, koja čini ove osnovne vežbe mnogo efektnijim!”

Adriana Lima

Foto: Instagram / adrianalima

“Stvarno verujem da samo treba da se pokrenemo da bi imali lepu guzu! Čvrsta pozadina se tiče samo čučnjeva i trčanja. Ja volim takođe i da šetam što je više moguće. Treba vam kombinacija pokreta da bi održali čvrstoču. Mi Brazilci volimo posebno da radimo vežbe za taj deo tela, jer smo navikli na tako sićušne bikinije i uvek želimo da izgledamo fantastično u njima.” 

Caroline Trentini

Foto: Instagram / trentinireal

“Najviše volim da radim vežbe za čitavo telo, pre nego za određeni deo tela - što je vrlo dosadno. U stvari, sa dvoje dece sada, nemam tako mnogo vremena koje mogu provesti u teretani, tako da sam pronašla sport koji povezuje borbu i funkcionalne vežbe i pomaže svakom delu mog tela. Zovemo ga funkcionalna borba, a običan čas sa mojim trenerom traje od 45 minuta do jednog sata. Miks boksa, skakanja, preskakanja i Muay Thai - udaraca nogom posebno pomaže da se tonira predeo guze. To je moja tajna! Kada nemam vremena, idem na trčanje 30 minuta da aktiviram svoj metabolizam.”

Lais Ribeiro

Foto: Instagram / laisribeiro

“Pilates je definitivno najbolji način da tonirate svoju pozadinu. Takođe čučnjevi, koji nikada nisu zabavni, ali su najefektniji. Samo zato što ne možeš da odeš u teretanu ne znači da ne možeš da budeš aktivan. Šetam mnogo Njujorkom i to konstantno kretanje je odlična vežba za guzu i čitavo telo. Takođe volim da vežbam sa Simone De La Rue, koja je osmislila trening “Body by Simone” i sa trenerom Nicole Winhoffer. Obe uključuju elemente plesa i vežbi, tako da ni ne osećaš da vežbaš.”

Priredila: Nikolina Janković

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija