Osećate zimsku uspavanost, olenjili ste se i zaista zadnja stvar koja vam pada na pamet je odlazak u teretanu?

Možda je pravo vreme da pronađete set vežbi koji možete da radite kod kuće, u udobnosti svog doma, te prilagoditi trening svom slobodnom vremenu, kao i potrebama i krajnjem cilju koji želite da postignete. 

Kako bismo skinuli onih nekoliko kilograma viška, najvažnije je da naš program vežbanja cilja kritične tačne na telu, i naravno oblikuje mišiće,

Poznata manekenka, koja je najpoznatija po normalnoj težini i isklesanom telu, priznaje da često odradi svoj trening kod kuće.

On je srednje zahtevan, angažuje sve mišiće i savršeno ih zateže.

U nastavku pogledajte kako izgleda njen trening...

Postavite ruke na sto i zategnite telo u položaj daske, dok stojite na vrhovima prstiju. Povucite desnu ruku unazad, gurajući lakat ka plafanu, i okrećite telo u bočnu stranu. Zatim se vratite u početni položaj i ponovite vežbu na suprotnoj stranoj. Vežbu ponavljajte od 15 do 20 puta. 

Okrenite lice suprotno od stola i stavite ruke na ivicu. Leđa držite uspravno, a kola savijte pod uglom od 90 stepeni. Vodite računa da su vam stopala postavljena ravno, a ruke blago savijene u laktovima. Podignite levu negu polako prema grudima, a zatim postepeno je vratite na zemlju. Isto uradite sa drugom nogom. Vežbu ponovite od 15 do 20 puta. 

Uzmite u ruke jastuk (zbog ravnoteže) a levu nogu postavite iza vas i oslonite je kratko na krevet. Držite torzo uspravnim i malo izbačenim ka napred. Zatim polako podignite levu nogu i pomerite je na stran. Zadržite se u tom položaju kratko, pre nego što vratite nogu u početni položaj, a zatim zamenite nogu. Ponovite vežbu od 15 do 20 puta.

Zadržite se u prehtodnom položaju. Sada desnu nogu savijte u kolenu, dok se levom nogom u potpunosti oslanjate na stopalo i istežete ga. U isto vreme privlačite jastuk ka sebi, a vodite računa dsu vam ruke i leđa postavljene ravno. Vežbu ponovite od 15 do 20 puta, a zatim promenite stranu.

Stanite pravo ispred stola, a noge blago savijte u kolenima, dok je stolica postavljena ispod vaše zadnjice. Sastavite stopala, ispravite ruke i podižite ih iznad glave. Telo spuštajte ka stolici, kao da pravite mali čučanj, a zatim se vratite u početni položaj. Leđa sve vreme držite uspravno. Vežbu ponovite od 15 do 20 puta, a zatim zamenite stranu. 

Legnite na krevet, i ispravite leđa. Prebacite levu nogu preko desnog kolena, i rukama zagrlite butinu desne noge. Polako podignite desnu nogu u visinu, i polako je spustite na dole. Ponovite od 15 do 20 puta, a zatim ponovite stranu.

Lezite na krevet sa desnom nogom ispravljenom ispred sebe, a zatim podignite levu nogu ka plafonu, praveći ugao od 90 stepeni. Prebacite pešir preko stopala leve noge, držeći krajeve peškira sa obe ruke. Tako ćete lakše upravljati nogom, i bolje istegnuti unutrašnji deo noge. Vratite nogu u poćetni položaj, i ponavljajte vežbu od 15 do 20 puta. Na kraju zamenite strane. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia