Pored ličnih ograničenja hrane, kao pripadnici kraljevske porodice zabranjeno joj je da jede određene stvari, ali to je ne sprečava u eksperimentisanju s hranom. Kete je navodno, da bi smršala pre venčanja princa Harrija i Meghan Markle pribegla dijeti koja se sastoji od proteina, povrća, voća i hleba od celog pšeničnog zrna. 

Takođe, mediji ističu da voli sirovu hranu što uključuje različita jela bez termičke obrade.

Među omiljenim specijalitetima joj je sirova riba marinirana u limunovom soku i drugim začinima, salata od lubenice, gaspačo, godži bobice i bademovo mleko. Sirovu hranu navodno jede najmanje jednom nedeljno kako bi, osim besprekorne figure, održala i sjaj kože.

Kate je sklona i eksperimentisanja s hranom koja na prvi pogled može da zvuči i deluje neobično. Tako je prilikom posete Kanadi degustirala različita egzotična jela koja se ne bi svidela svakom nepcu. Baš tamo je, između ostalog, otkrila da je, poput većine Engleza, velika ljubiteljka začina, a omiljeni dodatak jelu joj je kari.

Iako voli da se drži striktne dijete, često se počasti prazničnim poslasticama kada se za to ukaže prilika. Na njenom meniju se  mogu naći deserti poput božićnog pudinga s maslacem i božićnog voćnog kolača. 

Poslastice najčešće slede nakon salate s kozicama i jastogom, pečene ćurke i roštilja. Međutim, sama ne mora da brine oko hrane, već za to ima privatnog kuvara koji joj ispunjava sve želje. 

Za razliku od nje, supruga princa Harrija je vešta u kuhinji, a prilikom proslave prvog zajedničkog Božića s Elizabetom II, Kate je uspela da pripremi domaći ajvar za kraljicu.

Izvor: Story.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/