Dermatolog slavnih ličnosti, Teresa Tarmey, oduvek je pripadala grupi stručnjaka koji se bave negom kože ukazujući da se prvenstveno treba postarati za unutrašnje zdravlje.

Udruženo sa poznatom nutricionistkinjom Rosemary Ferguson, započet je projekat koji počiva na holističkim principima.

Dame bespogovorno ističu da svaki klijent zaslužuje jedinstven pristup.

Petodnevni program započinje konsultacijom u trajanju od jednog časa tokom kojeg "pacijent" govori o svim problemima sa kožom koje zapaža. Naduvenost, rozacea i akne - sve su to simptomi koje je neophodno pomenuti.

Nakon toga, ekspert za negu lica prepisuje kombinaciju proizvoda za revitalizaciju i specijalne tretmane, koje je uostalom savetovala i lepoticama poput Kate Moss i Sienne Miller.

U međuvremenu, Fergusonova ispituje kakve su navike u ishrani klijenta, eventualni zdravstveni problemi, kao i nivo stresa.

Sastavlja se režim ishrane prilagođen dominantnim dermatološkim smetnjama, odnosno kreira se poseban plan koji ima ulogu da umiri rad stomaka tako da ceo sistem za varenje započne sa što boljom apsorpcijom hranljivih sastojaka.

Doručak, međuobrok, ručak i večera su napravljeni na klinici i insitira se da budu uvek sveži. Govorimo o heljdinom tostu sa buterom od badema koji smanjuje upale u organizmu, zatim o pečurkama, salati od kelja i kuvanoj piletini s karijem. 

Van menija nalaze se sledeće namirnice: pšenica, gluten, mlečni proizvodi, šećer, alkohol i kafa, kao i povrće poput paradajza i belog krompira koji su problematični jer mogu izazvati zapaljenske procese.

Hrana koja je označena kao zdrava zaista to i jeste, a važna stavka je to da nećete držati restriktivnu dijetu koja je suviše teška za praćenje. 

Očekivani rezultati ogledaju se u sjajnoj koži, povećanom nivou energije kao i boljem snu. Izgubićete i poneki kilogram, ali to neka vam ne bude od presudnog značaja.

Zdrav izgled kože jednak je zdravom telu!

Priredila: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia