Najčešća novogodišnja želja većine žena jeste gubitak kilograma ili povećana fizička aktivnost. Istraživanja su pokazala da pred 31. decembar, najviše pripadnica nežnijeg pola počinje da trenira pilates, jogu, aerobik...

Ali zašto bi bilo koji datum označavao promenu u vašem životu, za one kojima je samo potreban dobar recept i malo motivacije donosimo vežbu koja će vam za tačno 21 dan potpuno preporoditi telo, piše Stil.

Vaše je "samo" da krenete!

Najvažnija stvar je da svaki dan odradite ovu vežbu. Jedino tako ćete doći do željenih rezultata.

Plan vežbanja je jednostavan: svaki dan radite ovu vežbu bez izuzetka.

Prva nedelja: Počnite sa izdržajem 20 sekundi i povećavajte do 60 sekundi.

Druga nedelja: Sa 60 sekundi izdržaj povećajte na 90 sekundi.

Treća nedelja: Sa 90 sekundi izdržaj povećajte na 120 sekundi.

Plank ćete napraviti tako što ćete se podlakticama nasloniti na pod. Poravnajte laktove ispod ramena. Ruke moraju da budu paralelne sa telom na udaljenosti od ramena. Ispravite vrat i kičmu gledajući u jedno mesto na podu, negde oko 30 centimetara ispred. Neka vam glava bude u liniji sa leđima. Držite položaj 20 sekundi.

Druge nedelje, kada vam osnovni plank položaj postane udoban, podignite jednu nogu i položaj zadržite toko 20 sekundi, a onda zamenite položaj, pa drugu nogu zadržite 20 sekundi u vazduhu dok vam je ostatak tela u pozi običnog planka.

Tokom treće nedelje plank unapredite tako što ćete nakon 20 sekundi običnog planka, telo podići u oblik mosta i zadržati telo u tom položaju 30 sekundi.

Nakon 21 dan telo će vam izgledati fenomenalno. Mišići će vam biti znatno zategnuti. Kičmu ćete držati pravo, zadnjica će vam biti čvrsta, a stomačni mišići tvrdi kao kamen!

Izvor: Stil

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/