Vežbi za noge nikada nije dovoljno, piše Lovesensa.

Svaka žena ih obožava, verovatno misleći da neumornim radom na njima ne može izostati rezultat.

Ukoliko spadate u onu grupu lenjivica koje ne vole vežbanje, iskustvo je pokazalo da su jedino vežbe za oblikovanje nogu siguran adut da žena bude zadovoljna posle treninga. Ako su to još i vežbe zbog kojih će njeni mišići postati lepši, oblikovaniji i izduženiji, izbor je pravi.

(Idealne pilates vežbe za jutarnje istezanje)

Slike iz modnih časopisa, a posebno pred sam dolazak leta, mame naše uzdahe prekrasnim, besprekornim, izdefinisanim nogama, i teraju nas da bacimo pogled na to što mi imamo.

Skoro nijedna žena nije zadovoljna svojim izgledom i uvek želi da bude još bolja.

(Budite svoj trener: 4 najbolje vežbe za noge i zadnjicu)

Naravno, težnja da budemo bolji i lepši je potpuno na mestu ukoliko ne postane opterećujuća i primarna.

Mišići nogu su generalno veliki mišići pa ih u svakodnevnim aktivnostima često koristimo. Oni nas pokreću, a ako ih ne koristimo u dovoljnoj meri sigurno ne možemo očekivati da u ogledalu vidimo to što bi želeli.

Od velikog broja pilatesvežbi za noge, odabrali smo jednu koju možete slobodno svakodnevno koristiti.

Broj ponavljanja je individualan kao i intenzitet koji može biti jači od prikazanog. Naime, ukoliko vam vežba više nije izazov, slobodno se postavite u položaj daske, odnosno, podignite vaše telo od poda tako da nemate oslonac. Ista vežba, veći izazov.

Legnite na pod licem nadole.

Naslonite se podlakticom i dlanovima ispred tela vodeći računa da laktovi budu u liniji sa ramenima.

Stegnite stomak (uvucite pupak nagore) i otvorite ramena i grudi na napred. Kroz izdisaj izdužujemo jednu nogu lagano je odižući od podloge i istovremeno praveći udarce petom o sedalni deo.

Prilikom opružanja potkolenice, vodimo računa da je i dalje izdužujemo jer na taj način dodatno angažujemo mišiće noge i sedalnog dela.

Ritmički menjamo desnu i levu nogu.

Ponavljamo 10-15 puta na svaku stranu vodeći računa da gornji deo tela ostane potpuno smiren prilikom izvođenja pokreta.

Pogledajte u nastavku video u kome je u fokusu upravo ova vežba:

izvor: Lovesensa

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/