Stanje svesnog prisustva, kada smo oslobođeni od stresa i opterećujućih misli najbolje se postiže meditacijom, a toj tehnici su verne i mnoge poznate ličnosti, piše Lovesensa.

Richard Gere se još u mladosti priklonio budizmu i često je voleo da razgovara sa Dalaj Lamom. Takođe, Julia Roberts je nekoliko puta naglasila da uživa u meditiranju sa porodicom, kao i Nicole Kidman koja je istakla da njenu dušu leči svakodnevna transcendentalna meditacija.

(Ona je fan klasike, ali one sa dizajnerskim potpisom: Angelina Jolie u najnovijem trenču Diora)

Bez obzira da li ste skloni klasičnim vidovima meditacije ili sami kreirate svoju meditaciju kroz različite trenutke opuštanja, ovaj čin je svakako vredan pažnje u brzom svetu i životu punom izazova.

(Da li će sa ovom glumicom konačno pronaći sreću: Brad Pitt se zabavlja sa ženom koja je najveći neprijatelj Angeline Jolie u Holivudu)

Tako je glumica Angelina Jolie pronašla savršeni način za opuštanje koji naziva ličnom meditacijom. Njen pristup se razlikuje od klasičnih vidova meditacije, ali ona ističe da se ovako najbolje opušta i čisti dušu od neprijatnih osećanja.

"Moja meditacija izgleda tako što sa decom sedim na podu i sat vremena bojimo u tišini ili skačemo na trambolini. Radite ono što volite, što vas čini srećnima i opušta vas i to će biti savršen meditativni trenutak za vas," izjavila je Anđelina Džoli

Meditacija je tehnika koja pomaže da uživate u sadašnjem trenutku, oslobađa vas stresa i pruža utočište od teških misli.

Ukoliko ne praktikujete tradicionalne vidove meditacije, svakog dana stvorite za sebe jedan meditativan trenutak i telo i duša biće vam zahvalni.

izvor: Lovesensa

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/