Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VAŽNO JE: Razlikujte MASKU i PREKRIVAČ ZA LICE koji vas ne štiti

U trenutku kada je vrlo teško doći do klasičnih hiruških maski za prekirvanje lica, koje su do pre par meseci bile dostupne u svakoj apoteci, većina ljdui opredeljuje sa praktično za bilo kakvu masku na licu - povez, maramu, ručno ...

  Izvor: Foto: Profimedia

Opštim nestankom raznoraznih sredstava neophodnih nam za zaštitu od aktuelnog virusa covid19, pokrenute su brojne inicijative humanosti da jedni drugima pomognemo.

Tako su veliku solidarnost pružile mnogobrojne krojačice, modelari i dizajneri, želeći svojim zanastkim veštinama da pomognu koliko god mogu.

Danima uanzad maske se šiju u kućnoj radinosti i prave za prijatelje, porodicu, ali i medicinske radnike, decu u domovima.

Međutim, prilikom nedavnog gostovanja u jednoj od emisija jutarnjeg televizijskog programa, dizajnerka Ana Tošić Trajković objasnila je koja je zaparvo namena ovih maski - koje možete i vi sami da napravite ukoliko ste vešti sa iglom i koncem ili ukoliko posedujete šivaću mašinu.

Postoji značajana razlika.

Naime, dizajnerka je obrazložila da maske koje se prave u kućnoj radinosti, uglavnom se prave samo od pamuka, one mogu da se koriste višestruko i to je njihova prednost, ali je poželjno da se otkuvavaju ili peglaju parom na visokoj temperaturi nakon svakog nošenja.

Nisu sertifikovane, ne poseduju deo načinjen od celuloze i time ne štite od virusa, ali štite od svih ostalih virusa i generalno vam štite imunititet na taj način.

Dizajnerka napominjene i da su one važan simbol solidarnosti pri preventivi od korona virusa i sitiče da ih je važno razlikovati i imenom, da to nisu maske, već prekrivači za lice.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity