Razlog zašto je to tako vrlo je jednostavan: zato što nam daje osećaj sitosti, zavarava glad - tvrdi se u najnovijim istraživanjima.

Međutim, to ne mora nužno da znači kako u isto vreme i mršavimo.

Jabukovo sirće nastaje uz fermentaciju jabuka i kvasca, što podrazumeva da ovo sirće sadrži rastvorljiva vlakna koja pomažu pri stvaranju osećaja sitosti, ali to nije dokaz da je jabukovo sirće magična tečnost uz koju se kilogrami tope. 

Organsko ili sirovo jabukovo sirće može imati benefiti za probavu, jer sadrži elemente koje probavi mogu da poguju: određenu vrstu kvasca, proteine, enzime i prijateljske bakterije stvorene tokom fermentacije.

U istraživanjima se tvrdi da pojedinicima ovaj sastav može pomoći pri varenju, ali ne svima.

Jabukovo sirće u svrhu mršavljenja uzima se uglavnom pre jela: jedna kašika uz čašu vode.

Na ovaj način stavra se osećaj sitosti, to je ono što je osnovno ali tu su i neki neželjena dejstva: izaziva mučninu i težinu u stomaku, te vam se zapravo ne jede to jest gubite apetit.

U pitanju je izuzetno visok koncentrat kiseline sa kojim ne bi bilo pametno da se igrate, ukoliko imate bilo kakavih probavnih smetnji, svakako ne pre konsultacije sa svojim lekarom.

Ne postoji magičan napitak uz koji ćete brzo i bezbolno d aizgubite neželjene kilograme, a to po poslednjim studijiama svakako nije jabukovo sirće.

Ono što jeste dokazano u vezi ovog sirćeta jesto da smanjuje nivo šećera u krvi.

Ne može da škodi ukoliko probate da začinite svoju salatu sa ovom vrstom sirćeta i potom probate možda po malo, pre jela da konzumirate jabukovo sirće, pa vidte kako ćete se osećati i da li će doći do bilo kakvih rezulata.

Naime, svaki put kada su brojke bile na strani "dijete uz pomoć jabukovog sirćeta" u ovu dijetu bile su uključene i vežbe i regulisan način ishrane.

Imajte to na umu.