Sastojci:
500 g mlevenog ćurećeg mesa
1 do 2 kašičice slatke paprike
2 čena izmrvljenog belog luka
1/4 kašičice mrvljenog kumina
1 kašičica svežeg krpunog mlevenog bibera
So po ukusu
Priprema: U većoj posudi lagano izmešajte ćuretinu, beli luk, papriku, kumin, a potom začinite solju i biberom. Formirajte od smese četiri pljeskavice. Pecite burgere držeći svaki stranu oko sedam minuta na rešetci. Služite u lepinjicama od žitarica zelog zrna, koje ste prethodno zagrejali na rešetci, uz miks sezonske salate po želji.
Indeks vrednosti sastojaka:
Kalorija po porciji: 324
MastI: 0.11 g
Zasićene masti :2.7 g
Dobre (mono) masti :3.3 g
Proteini: 0.29 g
Ugljeni hidrati : 0.28 g
Vlakna: 0.1 g
Holesterol: 75 mg
Gvožđe: 3 mg
387 mg
Kalcijum: 71 mg
Savršen dodatak: Iako su i kod nas već neko vreme popularni BBQ sosevi, probajte ovu manje kaloričnu i puno zdraviju zamenu. Na roštilj rešetci propržite nekoliko kolutova crnog luka sa par kolutića ananasa. Dobićete savršen slatkasto kiseo dodatak.
Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija