Predlažemo vam da se u potpunosti prepustite zdravoj poslastici, koju pri tome možete lako i brzo da napravite i to bez povoda! Idealan je uz kafu ili šolju mleka, ali ako baš želite puno zimsko uživanje pripremite kuvano vino i užvanje može da počne.
Spremite sastojke, pribor i počnite sa pravljenjem najbržeg čokoladnog kolača.
Sastojci za podlogu:
1 šolja sitnih zobenih pahuljica
1 šolja kokos brašna
2 kašike kokos ulja
7-10 urmi (zavisno koliko su suve)
Sastojci za krem:
1 velika smrznuta banana
100 grama namočenih indijskih oraha
5 kašika kakao praha
1 kašika sirupa od urmi ili nekog drugog zaslađivača
Sastojci za dekoraciju:
kakao zrna
čokoladni sirup (3 kašike kokos ulja, 1 kašika sirupa od urmi, 3 kašike kakao praha)
Priprema: Sve sastojke za podlogu stavite i sameljite dok ne nastanu lepljive mrvice. Za ovaj kolač koristite staklenu posudu s poklopcem veličine 15 x 15 centimetara i obložite ju prijanjajućom folijom i u dno utisnite smesu za podlogu. Sastojke za krem izmiksajte u blenderu, pa prelte preko podloge. Poravnajte. Kutiju poklopite i ostavite u zamrzivač preko noći ili bar na 5 sati. Pre serviranja izvadite kolač iz frižidare da se lagano opusti. Prelijte čokoladnim sirupom i ukrasite po želji.
Izvor: Zadovoljna
Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/