Sa velikom radošću, i malo panike kada shvatimo da je (već) prošlo pola godine, svečano otvaramo prvi vikend u junu. Inače nismo neodlučni, ali ovaj vikend je pred nama toliko događaja da organizacija vremena zahteva malo više matematike... Imajući u vidu da je u ponudi Red Bull Sound clash Lepe Brene i Senide, bazar na Sava Promenadi, Wine Garden u Botaničkoj bašti, protest i matinée u KC gradu ovog vikenda vam ostavljamo da sami napravite svoj city stroll.

Wine Garden petu godinu zaredom zauzima visoku poziciju na listi naših prioriteta, te i ove godine ne propuštamo ovaj festival hedonizma koji se održava u Botaničkoj bašti “Jevremovac”. Pored bogate selekcije vina (ove godine čak preko 80 vinarija), tu je i odlična gastronomska postavka kao i muzički program. Traje u subotu i nedelju, a karte možete kupiti online.

U subotu se obeležava Svetski dan bicikala, te je od 14:30h na Trgu Nikole Pašića organizovana tradicionalna vožnja koja pokazuje da bicikl nije samo prevozno sredstvo, već stil života. Nakon vožnje, žurka se nastavlja na matineu u KC gradu gde muziku pušta jedan od omiljenih avanturista i DJ-eva - Šćepa, naravno.

 A na Sava Promenadi ovog vikenda naša (omiljena) Komuna održava svoj sada već poznati bazar na kojem okuplja male proizvođače, zanatlije, kreatore, sve to divno pakuje i promoviše održivost. Bazar će biti otvoren dva dana (3. i 4.jun) u okviru Weeekend bazar festivala, a u nedelju veče na istoj lokaciji vas očekuje - open air bioskop! (Nema na čemu i vidimo se)