Ne znamo kada se ovo desilo, ali sutra je jul... i ne paničimo zbog toga, jer je u vazduhu sezona odmora, noći su tople, dani dugi, punimo baterije i ponovo imamo volje da osvojimo svet. Beograd leti posebno diše, pokreće i obećava the best is yet to come. Ovog vikenda, krećemo (redom), od Kalenića do Zemuna, pratite nas!

Nije tajna da je Kalenić pijaca naše “it” mesto vikendom, ali ovog petkog petka s jednim razlogom više – na Kaleniću se održava Beogradski noćni market. Ovog puta smo posebno uzbuđeni jer nas pored dobro poznatih gastronomskih i dizajnerskih delikatesa očekuju i naše omiljene ilustratorke Zombijana i Javorka!

U subotu se upućujemo u Silose, jer se održava festival Danube Day Festival, pod nazivom “Dunav nit koja spaja”, i mi smo i više nego saglasni sa ovim sloganom jer ipak - Dunav je naše more. Pored panela koji slavi ovu reku, izložbe fotgrafija “Moj Dunav” u Silosima vas očekuje i ribarska čarda gde će se kuvati čorba. A kada sunce krene da zalazi, na scenu izlaze Ida Prester & Lollobrigida. Mi kažemo – šta čovek više može da poželi, program 10/10.

Nedelju tradicionalno posvećujemo gastronomskim čulima i (tradicionalno) se upućemo ka Zemunu gde je nedavno otvorena pekara Pretop! Dobro ste pomislili, to je onaj isti Pretop u čijem konceptu bread&schwein&champagne uživamo već dve godine. Da da znamo, već ste krenuli ka Zemunu, vidimo se!