Da je crvena boja potpuno osvojila modni svet več je dobro poznato, a trend nije izostavljen ni na jednom segmentu odevnih komada. Ovaj mikrotrend zaživeo je u poslednjim mesecima 2023. godine, a očekuje se da nastavi i u istom maniru i u narednoj godini. 

Boja ljubavi neretko se izbegavala upravo zbog svoje jačine i ne previše lakog kombinovanja. Ipak, sada kada je na vrhu popularnosti, pojam "previše crvene boje" jednostavno više ne postoji. Ove zime, crvena boja nalazi se na svemu: tu su dugi vuneni kaputi, prekrasne rolke, elegantne haljine savršene za sezonu slavlja, a zatim i čizme, salonke, torbice, ali i svi ostali aksesoari. Međutim, jedan modni dodatak, posebno je osvojio sve stylish devojke. Reč je o hulakopkama, te kratkim čarapama koje su ovog decembra, pa, gotovo svuda oko nas.

Podaci s Google-a potvrđuju da je pretraga za pojmom "crvene hulahopke" dostigla svoj rekord - reč je o rastu od 82% u poređenju sa decembrom prethodne godine.

Iako smo u epicentru praznične sezone, te je i očekivano da je crvena boja svuda oko nas pa tako i u modnim izdanjima, još smo i na Nedeljama mode u februaru mogli da pretpostavimo da će uslediti talas popualrnosti ove boje u svim nijansama - od jarke, preko cherry nijanse, pa sve do raskošne bordo. 

Reč je o boji koja omogućuje isticanje u masi, koja se potpuno razlikuje nude monokromatskog izdanja koje je već godinama u vrhu popularnosti.

Crvena zrači dodatnom energijom i samopouzdanjem, a dodatni hype daju i IT devojke poput Hailey Bieber, Kendall Jenner i Pamele Anderson.

Izvor: storybook.hr/Antonia Horvatin