Na ulicama svetskih metropola tokom nedelja mode, ona nosi odevne kombinacje koje izazivaju divljenje i zavist; Harrouche je i među vodećim stvaraocima istinski vrednog kreativnog sadržaja na Instagramu koji prati snažne promene koje ona uspešno plasira kroz svoj vizuelni sadržaj i originalni stil. Njen stil bio bi ukratko okarakterisan kao dečački uglađen, što predstavlja neki vid praznika estetike za oči modnih sladokusaca.

Umjesto striktnih oblika i silueta, Harrouche kanališe svoju pomalo čudnu stranu kroz miks boja i printova. Uz vešto uklopljenu slojevitost i jednostavnu siluetu, osmišljava kombinacije kroz koje ni žive boje više ne izgledaju toliko ludo. Njeni outfiti uvek donose dah svežeg na ulice svake nedelje mode. Ukoliko želite da spojite zabavnu notu i sofisticiranost, Harrouche je definitivno neko od koga treba crpiti inspiraciju. Čak i u ovom tužnom karantinskom periodu nedostatka kreativnog sadržaja kada nas je masa vodećih influenserki zapanjila nedostatkom imaginacije, ona se usuđuje da nam dokaže suprotno.

Ako želite da postignete pariski šik bez puno napora koji ćete moći dopuniti bojom i printom, ovo je možda trenutak da se odvažite. A inspiracija je svuda oko nas, samo je potrebno malo više hrabrosti i integriteta.

1. Kažu da je iskrenost najbolja politika,ti si postala planetarno poznata upravo po svojoj iskrenosti, ljubaznosti i smelosti. Koliko ti je sve to prirodno a koliko teško u ovo moderno doba kada svi samo žele da nam mahom prodaju neku iluziju ili laž?

Za mene nije postojao drugi način nego da budem baš takva, ako nešto i pokušam da lažiram, to se tako jasno vidi na mom licu. Uvek pokušavam da se setim da svako živi neku svoju borbu te sam stvorila neki svoj univerzum sa ljudima sa kojima radim, a koji su vremenom postali moji pravi prijatelji. To mi pomaže da se zaštitim od svega.

Mrzim tračeve i svaki vid laži iz dubine duše i prosto nemam vremena za to. Za mene je najbolji način da sama postanem bolja osoba razgovor sa ljudima koji imaju stavove, mišljenja i uverenja.

2. Najbolji si predstavnik svoje Loulou Studio linije. Kako si došla na ideju da pokreneš sada već čuvenu liniju garderobe, mada sa druge strane to takođe i nije došlo kao veliko iznenađenje zbog same činjenice da si jako dugo deo modnog sveta?

Krenulo je nekako od potrebe da dizajniram komade koje nisam mogla da nađem nigde drugde.

Želela sam da pomognem ženama oko mene da se u tim komadima osećaju udobno u svakom trenutku svog svakodnevnog života. To su dizajnirani savršeno udobni komadi koji se mogu nositi sa potpunim samopouzdanjem i onom pravom lakoćom.

3. Šta misliš o aktuelnim promenama koje se dešavaju na polju održivosti same modne industrije u odnosu na masovnu proizvodnju?

Ako želite da imate budućnost u ovoj industriji, jedini način da izgradite brand koji će trajati je razmišljanje o održivosti. Tek sada vidimo svu ogromnu štetu koja je nanešena vezano za zagađenja, plastični otpad itd. Nije ni upitno, prosto je činjenica da ne možemo tako da nastavimo dalje. Danas na žalost kupci i dalje doprinose da tržište masovne proizvodnje živi i a taj način lažu i sebe i sve nas o svetu u kome živimo.

Bio sam odlučna u tome da gradim Loulou Studio na način koji će poštovati okoliš. Za sledeću zimu sve naše modele od kašmira i vune proizvest ćemo pod etiketom eko-odgovornosti, meni je to bilo više nego važno.

4. Ti si majka, izuzetno uspešna poslovna žena, uzor mnogima što je velika odgovornost, i žena koja polako redefiniše ono što znamo da potpada pod pojam tipičnog francuskog stila. Ali opet uspevaš da učiniš da sve izgleda tako lako i sasvim prirodno? Koja je tvoja tajna u postizanju ravnoteže?

Baš nekako to postizanje ravnoteže mi je uvek bilo najteža stvar u životu. Pokušavam da idem direktno do cilja, ne gubim mnogo vreme i kad nešto radim, uvek ostajem maksimalno fokusirana do samog kraja. A što se tiče moje porodice, jednostavno je - biram da što kvalitetnije provedemo vreme koje imamo.

5. Izjavila si da je „Moda način da se izrazim, a da ništa ne kažem. Posle toliko godina borbe žena za ravnopravnost i moć, slobodna sam se oblačim na način koji je daleko od bilo kog klišea koji je nametnut ženama kao poželjan za nošenje - visoke potpetice i puno šminke, to jednostavno nisam ja! "- šta onda mislite o gorućem pitanju pa čak i trendu rodne ravnopravnosti u modnoj industriji? Na sreću ili na žalost mnogi dizajneri su iskoristili talas novog feminizma zarad pravljenja profita. Misliš li da ima nade da sam taj društveno- socijalni pa i modni trend opstane?

Nadam se da to nije samo trend i da uskoro neće biti nešto što ćemo uopšte da primećujemo, već nešto potpuno normalno. Stavite prst na nešto i proglasiti ga novim trendom je nešto što postoji godinama unazad. Nije pitanje samog trenda kao takvog, već je pitanje promene samog trenutaka i statusa.

6. Da li imaš konkretan savet za buduće ifluennsere, obzirom na činjenicu se stvari tako brzo menjaju, svet se suočava sa najvećom globalnom krizom, ali opet Instagram i dalje ostaje najmoćnija poslovna platforma?

Moj savet je da ostanete verni sebi, i nemojte ništa da radite sa ciljem da postanete poznati i slavni, jer život nije reality show. Mislim da morate naporno da radite i ne pričate previše o tome na sve strane, a zatim radite još više. Ne pokušavajte ništa da lažirate, pogotovu ne sami sebe i ostvarite svoj cilj. Najbitnija stvar je da radite sve sa puno strasti, u suprotnom nemojte uopšte da pokušavate.

7. Da li imaš srećno mesto i šta je tvoj tajni porok?

Moje srećno mesto je moj dom. Srećna sam što puno radim dok putujem, ali svaki put kada se vratim kući, vidim svoju porodicu i imam nekoliko dana za neku rutinu koja mi je neophodna. Uživam u jednostavnim stvarima, to je moje pravo srećno mesto.

Shvatam odlično šta bi mogao da bude moj tajni nazovimo porok, a to je baš to što previše putujem i nemam vremena da viđam svoju porodicu koliko bih želela. Ali znate, ne radim to više tako. Razgovarali smo o ravnoteži na početku i ja stvarno pokušavam se sa svim tim nosuim i suočavam na najbolji način na koji umem.

8. Ako bi mogla da se identifikuješ sa jednim filmskim likom, ko bi to bio?

Identifikovala bih se sa Colette. Ne znam da li izgledam kao ona i ne bih se usudila da se upoređujem sa takvom figurom. U braku sam, imam decu i daleko sam od nje sa te strane, ali prepoznajem sebe u njenoj potrebi za slobodom, sklanjanjem uslova i svih vidova uslovljavanja i činjenicom da svoj život živiš za sebe. I ipak očigledno zato što je ona ipak Francuskinja!

9. Smatraš li da ljubav ipak može spasiti dan?

To je pomalo kliše, ali da, stvarno verujem u to. Ali ne samo ljubav vezana za romantični pojam ljubavi i  muško- ženske odnose, već ljubav vaše dece, vasa ljubav prema svemu što radite i prema svom poslu.

Razgovarala: Jelena Soldatović - askawolf