Čitavo proleće i leto smo đuskali uz tvoje nove hitove ''Sad'' i ''Ljetnja ljubav''. Je li koncert 8. septembra na letnjoj pozornici Bitef Art Caffe-a zaokruživanje jednog poglavlja ili nagoveštaj novog početka?

Apsolutno je! Ovo je prvi koncert u Beogradu na kojem sviram te nove pesme nastale u ove zadnje 2 čudne godine. Premijera! Promenio se svet u tom razdoblju, svi smo se promenili. I ja sam na novom početku, mislim da nam svima treba jedan gumb za restart. Pa počnimo ga s jednom ludom žurkom uz puno đuskanja i pevanja uglas. Daću vam sve što imam i znam.

Šta te u Beograd vraća, a šta te od njega udaljava?

Beograd je najdruštveniji grad na svetu. Takva strast za druženjem, toplina, ljubav prema izlascima, zabavi, življenje u trenutku - toga stvarno nema nigde. I sama jako volim tu kolektivnu radost, roštilje koji se spontano pretvaraju u tulume, pa tulumi u aftere, pa s aftera vožnja brodom... Zagreb je sasvim drugačiji grad. U njemu se većinom radi i spava. Zabava se ne može meriti, sasvim drugi sklop. Zato u Zagrebu cenim tu mirnoću, Beograd je ogroman i pomalo neurotičan. Ali svakih 10 dana moram da dođem u Beograd na infuziju euforije (smeh).

''Želim priče o ljetu, šapni mi nešto lijepo, nešto da zarumenim se''. Kakva je bila tvoja priča ovog leta, šta je najlepše što su ti šapnuli?

Mislim da su mi najlepše priče i šaputanja parova koji su se spojili na našim koncertima. Devojka koju smo doveli kao gošću na Exit, danas je cura člana benda. Nema veće sreće za mene nego gledati njih rumene!

MIN05461color
Mina Dišljenković 

Hoće li na jesen osvanuti i tvoj solo album?

Mislim da nećemo žuriti. Htela bih da album prodajem i na vinilkama, u nekom krasnom dizajnu... lagano ćemo ''kuvati'' dok svaka šljokica ne sedne savršeno. Želim da vam poklonim jedan sjajni, šareni, mirisni bombončić uz koji ćete se puno ljubiti, plesati i dizati se kad je teško.

I za kraj, Ida, reci nam gde da pronađemo inspiraciju ovog septembra za nove početke i zadatke?

Ovaj septembar je predivan! Sunčan, dani su još dugi... meni nema lepšeg doba godine od sunčanog početka jeseni. Zatvorite vesti, izbacite sve što vas mrači. I dođite mi na koncert. Neka tako počne novo doba, do sad je bilo samo proba :)

Intervju: Tara Đukić