Sportisti su uvek važili za uzore - predani su, uspešni, a njihove uspehe slavi cela država. Srbija je često imala povoda za slavlje kada je o sportu reč, ali ova mlada devojka nedavno je našu zemlju učinila posebno ponosnom. Zato se sa razlogom ponosimo njom koja je zlatnom medaljom na Svetskom prvenstvu u Meksiku ispisala istoriju tekvondoa.

Nadica Božanić osvojila je Elle Style Award 2022 za sportistkinju godine, a tim povodom specijalno se fotografisala ispred objektiva Nemanje Maraša, te nam odgovorila na 5 kratkih pitanja.

Šta smatrate svojim najvećim uspehom?

Definitivno zlatnu medalju sa Svetskog prvenstva. Ovo je za sada najveći uspeh koji sam ostvarila, ali imam još veće ciljeve i snove i nadam se da ću do kraja svoje sportske karijere uspeti da ih obistinim.

Koji trenutak u karijeri je za vas bio najbitniji?

Pre dve godine htela sam da prestanem da se bavim tekvondoom. Odluka da ostanem u ovoj sferi i da pokušam nešto na drugačiji način dovela me je ovde gde sam danas. Trenutak kada sam promenila okolinu, klub i svoj svakodnevni pristup treningu bio je najbitniji za moj napredak. Ne odustajte, već pokušajte i na drugačije načine!

MARAS - ELLE SA DOBITNICI0489.jpg
Nemanja Maraš 

Na putu do uspeha, šta vam je bilo najvažnije, ali i najteže da sačuvate?

Mislim da je najvažnije bilo da ne izgubim strast, a najteže - da sačuvam ljubav prema ovom sportu. Izazovno je zadržati tu iskru kada vam se takoreći hobi pretvori u posao. Ogromni su pritisci, velika očekivanja i veoma je teško dizati se na noge posle svakog poraza. Čovek se lako izgubi misleći da je to čime se bavi neko moranje. Teško je, ali u najvažnijim trenucima uspela sam da se prisetim kako je profesionalno bavljenje sportom, ništa drugo već moj lični izbor.

Savet ili misao koje ćete zauvek pamtiti?

Sve se dešava sa razlogom i sve se dešava u pravo vreme. Ne onako kako mi zamišljamo da treba da bude i ne onda kada mi najviše želimo, već onako i onda kako je to zaista najbolje za nas!