Ona je redefinisala postulate ready-to-wear kolekcija, mešajući eleganciju i pragmatizam sa zavodljivošću i inkluzivnošću. ELLE donosi eksluzivni intervju sa dizajnerkom i preduzetnicom Elisabettom Franchi, ponositom Italijankom čija modna priča je usredsređena na žensku autentičnost, snagu i moć. Žena koja nosi odevne komade sa potpisom Elisabette Franchi otelotvoruje ženstvenost i samouverenost, nikada ne zapostavljajući sopstvenu indvidualnost. Suptilna sofistciranost i svedenost nalaze se u srži luksuznog brenda, a visok kvalitet izrade i posvećenost detaljima pravi su simbol koncepta “Made in Italy”. Njena strast za modom i inovativni dizajn služili su kao beskrajna inspiracija za specijalni razgovor koji je za ELLE vodila naša novinarka Natalija Knežević.

Možete li nam ispričati priču o Vašem prvom sećanju na modu iz detinjstva? Kada i kako ste odlučili da će moda biti Vaš životni poziv?

Elisabetta: Bila sam devojčica puna snova, ali sa vrlo jasnom vizijom. Moja strast za modom je počela davno, kada sam bila devojčica i oblačila jedinu lutku koju sam imala, Betty Doll. Nekada sam se zabavljala oblačeći je u krpice koje sam pronašla u kući i tu je sve počelo. Betty predstavlja ne samo polaznu tačku, već i vernog saputnika i fiksnu tačku u mom životu.

Koji su neki od najvećih izazova sa kojima ste se suočili u modnoj industriji, posebno na početku karijere kada ste radili u svom prvom ateljeu? 

Elisabetta: Imala sam veoma teško detinjstvo protkano bolom. Ali sam imala hrabrosti. Hrabrost da donosim odluke, najčešće sama. Čovek mora da ide za svojim snom: fokusirajte se na njega, sa strašću, odlučnošću, hrabrošću i žrtvovanjem. Moj moto glasi: "Ako dovoljno želiš - možeš".

Elle intervju sa modnom dizajnerkom Elisabettom Francchi
MONIC 


Šta ili ko je bio Vaš najveći izvor inspiracije kroz karijeru i kako je to uticalo na estetiku Vašeg dizajna?

Elisabetta: Danas, kao i tada, crpim inspiraciju iz svega oko sebe, posmatrajući svet oko sebe. Inspiraciju crpim uglavnom iz prirode ili sa putovanja, a uz to nikada ne zaboravljam svoju referentnu tačku: snažna i samouverena žena, istovremeno ženstvena i zavodljiva.

Elle intervju sa modnom dizajnerkom Elisabettom Francchi
MONIC 


Vi ste Italijanka, a znamo koliko je Italijanima važna porodica. Često to i sami naglašavate. Kako definišete značaj porodice u Vašem životu?

Elisabetta: Moja porodica je osnovni oslonac u mom životu. To je moja sigurna luka i utočište, mesto bezuslovne ljubavi i međusobne podrške. Moja porodica je moja podrška u životnim izazovima i moje utočište kada mi treba uteha. Takođe je i izvor najiskrenije radosti i najdragocenijih trenutaka.

Elle intervju sa modnom dizajnerkom Elisabettom Francchi
Elisabetta Franchi 


Vaš brend podstiče osnaživanje i individualnost žena. Kako je Vaše dizajnersko putovanje uticalo na Vaš lični rast i razvoj? Šta biste savetovali mladim i ambicioznim modnim dizajnerima?

Elisabetta: Uvek sam se borila za to da se žene ne stide svoje ženstvenosti. Kroz svoje kolekcije predstavljam odlučnu i jaku ženu koja zna šta želi i sposobna je da preuzme različite uloge u životu. Ova misao je, dakle, prisutna i utiče i na moj profesionalni rad i na moj lični život. Mladima poručujem da se bore za svoj san i da nikada ne odustaju!

Elle intervju sa modnom dizajnerkom Elisabettom Francchi
MONIC