Johnny Depp je dobio spor protiv svoje bivše supruge Amber Heard. Posle šest nedelja argumenata sa obe strane i oko 12 sati većanja, porota Virdžinije je odlučila da je Amber odgovorna za klevetu.

Porota je rekla ''da'' na tri izjave među kojima je najteža ona za porodično nasilje. Oni su je proglasili ne samo lažnom, već zlobnom i malicioznom, te dodelili Deppu ukupno 15 miliona dolara nadoknadne štete od strane Amber Heard.

S obzirom na to da su optužbe bile obostrane, porota je utvrdila da je Johnny kriv za jednu tačku optužbe bivše supruge, ali ne i za ostale dve. U pitanju su izjave njegovog advokata Adama Waldmana u Daily Mailu, a glumac će morati da isplati 2 miliona dolara.

Johnny Depp dobio slučaj protiv Amber Heard.
Profimedia 

Podsetimo se, ovaj proces je počeo pre tri godine kada je Depp podneo tužbu u kojoj je tvrdio da je kleveta tekst Amber Heard Washington Posta iz 2018. a u kojem se poziva na Zakon o nasilju nad ženama. U članku, Amber je, ne pominjući Johnnyjevo ime, napisala da je u pitanju „javna ličnost koja predtsvalja nasilje u porodici” navodno se zalažući za žene koje ga trpe i osećaju potrebu da progovore. Dve godine pre toga, ona je podnela zahtev za razvod braka i dobila privremenu zabranu prilaska svom bivšem mužu.

Amber Heard moraće da isplati Johnny Deppu 15 miliona dolara.
Profimedia 

Od 11. aprila do 27. maja, porota je saslušala i Deppa i Heardovu kako razmenjuju optužbe za zlostavljanje, a svedočili su i Kate Moss, Ellen Barkin, agenti, medicinsko osoblje, prijatelji, rođaci, razni stručnjaci i policajci.

Tokom viralnog suđenja, Depp je dobio ogromnu podršku širom sveta, dok se Amber navodi kao loš primer zloupotrebe ovog zakona, čija se kleveta generalizuje i na ostatak žena u ovom procesu, nepravedno im oduzimajući legitimitet.