Ako ste se ikada zapitali ko nosi najskuplju Hermes torbu na svetu, odgovor je - pop diva Jennifer Lopez.

Latino pevačica i glumica ponosna je vlasnica Hermes Himalaya Birkin tašne, koja se smatra Svetim gralom svake kolekcije torbi. Ovaj izuzetan komad je poklon od njenog bivšeg verenika Alexe Rodrigeza, ali je J Lo i dalje nosi ulicama Bel Era sa svojim sadašnjim verenikom Benom Aflfeckom.

Naime, za nedavni casual odlazak u plesni studio u Los Anđelesu, Jennifer Lopez je odabrala jednostavan outfit sastavljane od bež paperbag pantalona, belih patika i belog pamučnog topa, a pored luksuznih aksesoara poput naočara za sunce i sata, akcenat je bio na ovoj Birkin tašni koja košta oko 300 000 dolara.

U galeriji pogledajte kako izgleda.

Profimedia Pogledajte kultni Himalaya model.

Birkin Himalaya je zaslužila titulu najpoželjnije torbe na svetu zahvaljujući svojoj izradi i izuzetnim materijalima. Ime se ne odnosi na njeno poreklo, već na sivu boju koja se preliva u belu, podsećajući na planinski venac. Farbanje krokodilske kože je dugotrajan proces i postaje sve teže kako su nijanse svetlije.

Pored Kelly Himalaye, koja je poznata kao najređa torba na svetu, Birkin Himalaya je najpopularnija torba među kolekcionarima. Godine 2016. na aukciji Christie's u Hong Kongu prodat je Birkin Himalaya komplet torbi od belog zlata i dijamanata za rekordnih 300.168 dolara, a 2017. ista aukcijska kuća je ponovo oborila svetski rekord za najskuplju torbu ikada prodatu na aukciji. Ukrašena sa 10,23 karata dijamanata sama torba dostigla je cenu 293 000 evra.