Kada se saznalo da se snima nastavak serije "Sex and the city" bez Samanthe Jones, mnogi su bili razočarani. Ipak, "And Just Like That..." postigla je ogroman uspeh, te je razumljivo zašto je logično da će se snimati i druga sezona.

No, kada je reč o liku Samanthe Jones, tokom vremena mogli su se pročitati različiti komentari producenata i tvoraca kultnih ostvarenja. Na neki način, Kim Cattrall vrata su ostala otvorena, a sada je poznato da ćemo čuvenu Samanthu gledati i u drugoj sezoni na isti način kao i u prvoj - putem tekstualnih poruka.

"To je veoma smešno, jer svaki pisac u timu ima drugačiju verziju, zamisao onoga što se događa tokom tog razgovora", rekao je
Stephen Patrick King i napomenuo da je plan da snimanje nastavka serije počne u oktobru, kao i da se nada da će emitovanje početi 2023.

Stephen Patrick King otkrio je detalje o snimanju nastavka serije "And just like that..."
Profimedia 

On je u intervjuu za "Variety" otkrio i da su u prvoj sezoni uspeli da u tajnosti da drže smrt "Gospodina Zverke" sve do same premijere.

"Pravo je čudo da smo tu epizodu uspeli da emitujemo pre nego što je iko saznao da je Zverka umro. To je herkulovski potez", rekao je.

Producent "And just like that" kaže da je ponosan jer su uspeli da sakriju Zverkinu smrt.
Profimedia 

Kako je otkrio, da bi sprečio statiste da dođu do izražaja, doveo je Chrisa Notha na set dok se snimala sahrana za njegovog lika. Izvođeni su zatim lažni oproštajni govori, ali je na kraju ipak trebalo da se pređe na posao zbog čega je on čak polovinu statista ranije poslao kući, ostavljajući njih 75.

"Uzeo sam Sarah Jessicu za ruku, a mi smo ustali i rekli: "U redu, zadržao sam vas 75 jer želimo da čuvate našu tajnu. A ovo je Zverkina sahrana i učinili smo sve što smo mogli da se to sačuva u tajnosti. To je vrlo važno za seriju i voleli bismo da nam to i uspe. A onda, 13. decembra, dan nakon emitovanja, možete da kažete svima da ste bili tamo. I uradili su to! Sačuvali su sve u tajnosti. Mislim da je to bio odraz poštovanja i ljubavi prema Carrie. Nisu želeli da joj unište šou jer su osećali da on pripada i njima".

Statisti i saradnici su ćutali o Zverkinoj smrti iz poštovanja prema Sarah Jessica Parker.
Profimedia 

Inače, Kim Cattrall je u nedavnom intervjuu rekla da nikada više neće glumiti Samanthu Jones, kao i da je ona odbila ovu ulogu u trećem delu filma rađenom po motivima serije. Sarah Jessica Parker ju je kasnije demantovala ističući da studio nije želeo da prihvati uslove koje je zadala Kim zbog čega je snimanje odloženo.

Kim Cattrall je u nedavnom intervjuu ispričala da je odbila ekipu nastavka "And Just Like That".
Profimedia 

Sarah je rekla da joj je teško da govori o odluci Kim da odustane od uloge Samanthe, te je tako poručila da je njena koleginica iz serije veoma zaslužna za uspeh čuvene serije.