Jesen je i kalendarski otpočela, te smo uveliko investirani u nove beauty trendove, a samim tim polako pripremamo i našu selekciju omiljenih boja jesenjih lakova za nokte. Letnje jarkonarandžaste nijanse postaju tamnije, crvene postaju bordo, a tamne nijanse su zastupljenije nego ikada. 

Međutim, ovo su i dalje klasične manikir opcije za jesen, a postoji mnogo novih trendova u lakiranju noktiju kojima se radujemo. Razmislite o mat metalik nijansama i sve popularnijim, toplim tonovima čokoladnih noktiju kako biste naglasili jesenji look.

 Da bismo vam pomogli u izboru novih boja lakova za nokte, u nastavku teksta izdvojili smo 6 najvećih trendova koje nail artisti izdvajaju za predstojeću sezonu.

1. Latte 

Latte make-up postalo je veoma popularan na TikTok-u kao topao prelazni beauty trend koji će naš ten prevesti od osunčanog leta do prijatne zime – a takođe će se infiltrirati u mani trendove. „Mislim da ćemo ove jeseni videti mnogo bogatih smeđih nijansi. Vidim da su u trendu mnoge nijanse karamele, čokolade i bež“, kaže Jesse White, edukatorka. „Topli i privlačni tonovi odišu osećajem udobnosti i sofisticiranosti“, dodaje ona.

2. Jesenji french

I francuski manikir će dobiti mali remiks ove sezone. „Kako se jesen približava, nije iznenađenje što ćemo biti svedoci uzbudljivih obrta na klasičnom francuskom manikiru“, kaže Jesse. „ Ove varijacije vam omogućavaju da pomešate stvari i dodate jedinstveni pečat svom manikiru. Ono što je još privlačnije jeste to što se ovi dizajni mogu izvesti u tamnoj boji, odstupajući od klasične bele. Ovo dodaje dašak sofisticiranosti i elegancije, čineći ga savršenim za zimsku sezonu“, kaže ona.

3. Syrup nokti

"Ovaj trend je nastao u Aziji pre nekog vremena, a čini se da sada preuzima i ostatak sveta”, potvrđuje slavna manikerka Michelle Humphrey i dodaje, "ovde se staklaste ili žele boje nanose na nokat kako bi se dobio efekat tečnog sirupa."

4. Chrombre

Za novi obrt ombre trenda, probajte „hrombre“ – hromirani ombre. „Neka vaša tehničarka za nokte napravi ombre nokat koristeći boje po vašem izboru, a zatim nanesite prozirni hrom na vrh" predlaže Michelle i dodaje da "chrombre može da se uradi u bilo kojoj boji.

5. Kratki nokti

Za novu sezonu izgleda da se vraćamo osnovama sa kratkim noktima koji postaju sve popularniji. „Mislim da su kratki nokti definitivno u trendu ove jeseni!, kaže Jesse koja ističe: „Kratki nokti su takođe veoma praktični.”

6. Naked nokti

 „Trend 'jedva fiksiranog nokta' dobija na popularnosti u ovom trenutku i nije iznenađujuće videti njegovu sveprisutnost širom društvenih mreža," kaže Jesse. "Ovaj minimalistički dizajn uključuje primenu prozirne nijanse laka za nokte, da biste stvorili iluziju prirodno besprekornih noktiju. To je kao da imate sopstvene nokte, ali poboljšane i usavršene“, dodaje ona.